Čilić u finalu US Opena

Čilić u finalu US Opena

On će danas u 23 sata igrati u finalu protiv Japanca Keija Nishikorija, prvog azijskog tenisača u povijesti koji je ušao u finale Grand Slam turnira. Ovo finale biti će prvo nakon 2005. godine i Australian Opena, u kojem neće igrati veliki trojac Federer, Rafael Nadal ili Novak Đoković.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić fantastičnom pobjedom u polufinalu US Opena nad Švicarcem Rogerom Federerom plasirao se u finale ovog Grand Slam turnira. Samo tri seta bila su dovoljna Čiliću da zaustavi Švicarca, koji je do sada osvojio čak 17 Grand Slam naslova. 6:3, 6:4, 6:4, rezultat je briljantne pobjede Međugorca, koja niti u jednom trenutku nije bila dovedena u pitanje.

Čilićev prvi servis bio je fantastičan, a već u četvrtom gemu uspio je doći do breaka te je poveo s 3:1. Prednost i mirnoću u igri zadržao je do kraja prvog seta. Svoju dominaciju nastavio je i u drugom setu gdje je odmah na početku poveo s 2:0. Švicarac nije dobio priliku za povratak seta, koji je pripao Čiliću. Federer je ozbiljnije zaprijetio tek u trećem setu, kada je napravio break. No, Čilić se nije predao i ostao je miran. Vrlo brzo vratio je izgubljenu prednost i dobio treći set sa 6:4. Njegov pogođeni prvi servis bio je fantastičan, na čak 87 posto uz 13 aseva.

„Igrao sam najbolji tenis u svom životu. Po drugi puta sam igrao u polufinalu nekog Grand Slam turnira i ovo ne može biti bolje. Publika je podržavala Rogera i nije bilo lako nositi se s time, ali osjetio sam da me moj servis poslužio večeras“, rekao je Čilić.

On će danas u 23 sata igrati u finalu protiv Japanca Keija Nishikorija, prvog azijskog tenisača u povijesti koji je ušao u finale Grand Slam turnira. Ovo finale biti će prvo nakon 2005. godine i Australian Opena, u kojem neće igrati veliki trojac Federer, Rafael Nadal ili Novak Đoković. Čilić je postao i četvrti Hrvat koji će igrati finale Grand Slam turnira, nakon Željka Franulovića, Nikole Pilića i Gorana Ivaniševića. Upravo je Ivanišević, sadašnji Čilićev trener, jedini Hrvat koji je osvojio Grand Slam turnir i to onaj u Wimbledonu 2001. godine. Hoće li uspjeti dostići rezultat svog trenera, ostaje za vidjeti večeras u 23 sata.

(zg-magazin; Foto:www.usopen.org)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni