Čilić u četvrtfinalu Wimbledona!

Čilić u četvrtfinalu Wimbledona!

Najneizvjesniji je bio prvi set, kojeg je pri rezultatu 6:6 prekinula kiša. Čilić je u prvom setu imao čak 16 aseva. Nakon kišnog prekida Čilić je pokazao još veću dominaciju. Uzeo je drugi set, a u trećem setu napravio je break u trećem gemu.

Nakon fantastične pobjede protiv Čeha Tomaša Berdycha, inače 6. nositelja Grand Slama u Wimbledonu, hrvatski tenisač Marin Čilić uspio je napraviti svoj najbolji rezultat u Wimbledonu. Ostvario je fantastičnu pobjedu nad Francuzom Jeremyjem Chardyjem. Čilić je slavio rezultatom 7:6, 6:4, 6:4.

Najneizvjesniji je bio prvi set, kojeg je pri rezultatu 6:6 prekinula kiša. Čilić je u prvom setu imao čak 16 aseva. Nakon kišnog prekida Čilić je pokazao još veću dominaciju. Uzeo je drugi set, a u trećem setu napravio je break u trećem gemu. Lagana nervoza kod Čilića nastupila je tek pri kraju trećeg seta kada je imao priliku na servisu za meč. Chardy je zaprijetio, a Čilić propustio dvije meč lopte. No, u ključnim trenucima meča spasio je dvije break lopte i realizirao svoju treću meč loptu. Bila je to pobjeda za ulazak u četvrtfinale, njegovo prvo u Wimbledonu i prvo nakon US Opena iz 2012. godine kada je izborio prolazak među osam najboljih.

Njegova 33 asa u meču i 88 posto poena nakon pogođenog prvog servisa, dokaz su dobrog rada s trenerom Goranom Ivaniševićem.

U četvrtfinalu Čilić će igrati protiv prvog nositelja Srbina Novaka Đokovića, koji je bio bolji od Jo-Wilfrieda Tsonge.

(zg-magazin; Foto:Florian Eisele/AELTC)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni