Čilić u četvrtfinalu Wimbledona, Murray svladao Karlovića

Čilić u četvrtfinalu Wimbledona, Murray svladao Karlovića

Čilić će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja između Novaka Đokovića i Južnoafrikanca Kevina Andersona

Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale Wimbledona svladavši Amerikanca Denisa Kudle sa 6:4, 4:6, 6:3 i 7:5.

Amerikanac je u prvom setu izborio tri break lopte, ali se Čilić uspio spasiti, a zatim kod vodstva od 5:4 uspio je iskoristiti svoju četvrtu priliku za obrat te je dobio prvi set nakon 41 minute.

U drugom setu Čilić je smanjio broj neprisiljenih pogrešaka, ali nijednom nije uspio ugroziti servis Kudli. S druge strane, Kudla je iskoristio prvu priliku za obrat, a zatim sačuvao svoju prednost za 6:4 i 1-1 u setovima.

Treći je set bio izjednačen do rezultata 3:3, a tada je Čilić osvojio pet uzastopnih gemova, te dobio treći set sa 6:3.

U četvrtom setu gotovo u svakom gemu igrač na prijemu je imao priliku za break, no jedini put se to dogodilo kod rezultata 5:5 kada je Čilić napokon slomio otpor Kudle, 105. tenisača svijeta.

Čilić će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja između Novaka Đokovića i Južnoafrikanca Kevina Andersona.

Drugi hrvatski predstavnik u osmini finala Ivo Karlović nije uspio pobijediti Britanca Andyja Murraya. Naime, treći tenisač svijeta slavio je sa 7:6 (7), 6:4, 5:7 i 6:4.

U prvom setu Karlović je čak pet puta morao spašavati svoj servis, a nijednom nije ugrozio servis protivniku. U tie-breaku je hrvatski tenisač imao priliku povesti s 5:2, ali nije uspio i na kraju je Murray dobio 13. gem s 9:7.

Karlović je dvoboj završio sa 75 nebranjenih udaraca, od kojih je 29 bilo aseva, ali je napravio i 32 neprisiljene pogreške od kojih su većina bile veliki promašaji na mreži.

Nakon gubitka drugog seta, Karlović je popravio svoju igru, puno je manje griješio, a imao je čak 26 winnera u odnosu na 12 Murraya. Uz deset aseva ponudio je samo dvije break lopte, a iskoristio je drugu priliku za break za 7:5 u trećem setu.

No u četvrtom setu greške se se opet povećale što je Murray dobro iskoristio. (zg-m)