Čilić osvojio US Open!

Čilić osvojio US Open!

Posebno je bio miran kod servisa za pobjedu. Uslijedilo je slavlje, veliki dan za hrvatski tenis, koji nakon 2001. godine i pobjede Gorana Ivaniševića u Wimbledonu ponovno ima osvajača Grand Slam turnira.

Fantastična, smirena, precizna! Takva je sinoć bila igra Marina Čilića protiv Japanca Keija Nishikorija u finalu US Opena u odlučujućem meču koji je Čilić dobio sa 6:3, 6:3, 6:3. Ostavio je Čilić tako u suzama Japan i Aziju, koji će ipak morati pričekati drugu priliku za osvajanja prvog Grand Slama nekog azijskog tenisača.

Čilić je sjajno započeo meč i imao je 30:0, no s tri poena Nishikori je stigao do break lopte, ali Čilić se uspio izvući i spasiti break loptu. U petom gemu naš tenisač je servirao i svoj najbrži servis na US Openu, loptica je postigla brzinu od čak 216 kilometara na sat. U šestom gemu Čilić je došao do breaka te lagano priveo prvi set kraju. Rezultat prvog seta bio je bio 6:3 za našeg tenisača.

U drugom setu kod rezultata 2:1 Čilić dolazi do breaka, a Nishikori je imao već u sljedećem gemu priliku za povratak, no naš se tenisač izvukao sjajnim forhendom i asom. U sedmom gemu Čilić ponovno dolazi do breaka, no već u sljedećem gemu Nishikori vraća izgubljenu prednost. Koncentriranom igrom Čilić ponovno oduzima gem Japancu i dolazi do prednosti od 2:0 u setovima.

U trećem setu Čilić je koncentriranom igrom uspio doći do breaka. Kod vodstva od 4:2 Nishikori je imao četiri break lopte, no Čilić se izvukao. Posebno je bio miran kod servisa za pobjedu. Uslijedilo je slavlje, veliki dan za hrvatski tenis, koji nakon 2001. godine i pobjede Gorana Ivaniševića u Wimbledonu ponovno ima osvajača Grand Slam turnira.

Ovom pobjedom Čilić se vraća u društvo desetorice najboljih tenisača svijeta, biti će deveti na ATP ljestvici.

„O ovome sam sanjao cijeli svoj život, a onda iznenada posljednjih četiri, pet dana sve se promijenilo s mojom igrom. Peti set protiv Simona, pa igre protiv ostalih tenisača. Ovo je veliki dan za mene i za moj tim, koji je vjerovao u mene“, rekao je presretni Čilić nakon završetka finalnog meča.

(zg-magazin; Foto:www.usopen.org)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni