Ciklus nedjeljnih koncerata na Zrinjevcu

Ciklus nedjeljnih koncerata na Zrinjevcu

(Foto: Julien Duval)

Od ove nedjelje, 25. travnja, počinje novi projekt Turističke zajednice grada Zagreba

Nedjeljom u paviljonu novi je projekt Turističke zajednica grada Zagreba koji će svoje premijerno izdanje imati 25. travnja. Tako će se s početkom u 12 sati, u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu, održati prvi u nizu koncerata koji će svaku drugu nedjelju glazbeno oplemeniti Lenucijevu, zelenu potkovu grada.

Prvi izvođači koji će nastupiti su Borna Šercar na flashophoneu i Ante Gelo na gitari, a okosnica repertoara će biti obrade poznatih klasičnih skladbi J. Brahmsa, W. A. Mozarta, J. Straussa, A. Vivaldija i drugih. Iduće koncerte, prema do sada poznatom rasporedu, izvest će:

  •  9. svibnja          Matej Meštrović
  • 23. svibnja          Miro Ungar i Oridano Gypsy Jazz Band
  • 6. lipnja          Zagrebački gitaristički kvartet

Direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld kaže da je riječ o jednom u nizu novih, neinvazivnih, a ovaj put i sjajnih glazbenih događanja koje su pokrenuli ove godine. »S proljećem dolazi vrijeme kada se više boravi na otvorenom i na svježem zraku, pa željeli smo našim sugrađanima i posjetiteljima uljepšati barem dio njihovih nedjeljnih podneva«, kaže Bienenfeld.

Nakon, Uličnog triptiha, Malog Zagreba, koncerta za prvi dan proljeća u sklopu projekta Zagrebačka glazbena doba, ali i izložbe Zagreb voli zeleno u zagrebačkoj Zračnoj luci, ovo je peti projekt koji je TZGZ pokrenula u posljednja tri mjeseca.

Za sve one koji koncert žele pratiti iz sigurnosti svojih domova osiguran je i prijenos preko kanala TZGZ www.facebook.com/visitzagreb. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, koncert se odgađa za iduću nedjelju. (zg-magazin)