Ciklus koncerata posvećenih Bruni Bjelinskom

Ciklus koncerata posvećenih Bruni Bjelinskom

Centar za kulturu i informacije Maksimir započinje novi program Glazbena baština koji će otvoriti koncert Dječjeg zbora CKIM-a, u srijedu, 5. lipnja u dvorani “Blagoje Bersa” Muzičke akademije u Zagrebu, s početkom u 19.30 sati.

Projekt je zamišljen kao ciklus koncerata koji će svake godine biti posvećen drugom skladatelju s ciljem predstavljanja široj publici bogata stvaralaštva, odnosno glazbene baštine tog autora. Ovogodišnji ciklus koncerata posvećen je Bruni Bjelinskom i njegovom glazbenom opusu koji će se predstaviti kroz vokalne i zborske te instumentalne izvedbe.

Na prvom koncertu uz Dječji zbor CKIM-a, koji će izvesti deset pjesama iz zbirke Kapljice, nastupit će i studentice Muzičke akademije, solo pjevačice – Ivana Miletić „Dijalog za mezzo i klavir“, Tena Lončarević „Condomble“ i Nikolina Hrkač „Šuma spava“; te Dan Bantić na klarinetu. Također, na koncertu gostuju i poznati bariton iz Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke, Robert Kolar s ciklusom pjesama „Ciciban“ , Ljerka Bjelinski koja će izvesti djela svog pokojnog supruga te unuke kompozitora Bruna i Erin Bjelinski.

Ulaz na koncert je slobodan. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni