Ciklus besplatnih koncerata u Staroj gradskoj vijećnici

Ciklus besplatnih koncerata u Staroj gradskoj vijećnici

Daroviti mladi umjetnici i sadašnji studenti Muzičke akademije u Zagrebu održavat ćee koncerte svakog prvog ponedjeljka u mjesecu

Novi ciklus Glazbenih večeri, koji se ostvaruje u suradnji Gradske skupštine Grada Zagreba i Umjetničke organizacije Cristoforium, otvoren je u ponedjeljak 6. studenog 2017. Time je ova povijesna zgrada i važna gradska institucija dodatno otvorena javnosti i svim građanima Grada Zagreba, ali i sve brojnijim turistima.

Na otvorenju ciklusa nastupali su sopranistica Tanja Ruždjak i gitarist Pedro Ribeiro Rodriges s djelima Sora, Padovca, Rodriga i Brittena, a svečano ga je otvorila izaslanica predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrije Mikulića, predsjednica Odbora za kulturu Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Dubravka Brezak Stamać.

Koncerti će se tijekom ove akademske godine održavati u izložbenom prostoru Kristofora Stankovića svakog prvog ponedjeljka u mjesecu, s početkom u 19.00 sati, a nastupat će daroviti mladi umjetnici i sadašnji studenti Muzičke akademije u Zagrebu. Ulaz na Glazbene večeri za sve će posjetitelje biti besplatan.

Idući koncert na rasporedu je 4. prosinca 2017 godine. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni