Cijeli Zagreb će postati velika parkirališna zona

Cijeli Zagreb će postati velika parkirališna zona

„U roku od dva tjedna pojeftinit će cijene parkiranja u gradskim garažama, a nakon toga će se sniziti i cijene parkiranja po zonama. Najvjerojatnije ćemo ići na proširenje zone na cijeli Grad. Cijene povlaštenih i mjesenih godišnjih karata po zonama smanjiti će se 15 do 20 posto. Za najmanje isto toliko pojeftinit će i redovne parkirne karte“, najavio je Bandić.

Još je na sjednici Gradske skupštine u prosincu prošle godine zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio mogućnost sniženja cijene parkiranja u Zagrebu. Prema posljednjim njegovim izjavama, očigledno je kako će do tog sniženja doći vrlo brzo.

„U roku od dva tjedna pojeftinit će cijene parkiranja u gradskim garažama, a nakon toga će se sniziti i cijene parkiranja po zonama. Najvjerojatnije ćemo ići na proširenje zone na cijeli Grad. Cijene povlaštenih i mjesenih godišnjih karata po zonama smanjiti će se 15 do 20 posto. Za najmanje isto toliko pojeftiniti će i redovne parkirne karte“, najavio je Bandić.

On nije želio reći po kojoj će se cijeni naplaćivati parkiranje po cijelom Zagrebu kao niti na koji će se način kontrolirati sustav naplate u cijelom gradu. „Teret će biti raspoređen ravnomjerno, građani će biti zadovoljniji jer će biti povoljnije parkiranje“, rekao je Bandić.

Gradske ljekarne Zagreb ipak ostaju gradske?

U posljednje vrijeme gradski čelnici najavljivali su i privatizaciju Gradskih ljekarni Zagreb. Tako je predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić  isticao kako je Ljekarnama potreban ulagač te kako odgoda prodaje, snižava njihovu cijenu. Upravo je Holding raspisao i javni poziv za kupnju 50 posto udjela Gradskih ljekarni, a interes je iskazalo nekoliko tvrtki.

No, prema neslužbenim informacijama čini se kako za sada neće biti privatizacije Gradskih ljekarni Zagreb. Iako se nitko iz Gradskog ureda za zdravstvo još nije očitovao o ovim neslužbenim informacijama, poznato je mišljenje pročelnice Mirne Šitum, koja smatra kako su Ljekarne prevrijedne te kako ne treba žuriti s njihovom prodajom.

Gradonačelnik Bandić također nije želio komentirati ove informacije te je najavio konferenciju za medije u roku od dva tjedna.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni