Cibosi su ambasadori Europskih sveučilišnih igara

Cibosi su ambasadori Europskih sveučilišnih igara

»Jako sam sretan što je Cibona postala ambasador Europskih sveučilišnih igara. Dražen je bio onaj koji je baklju upalio na Univerzijadi 1987., a na europskoj univerzijadi će upravo Draženov dom ugostiti studente košarkaše iz čitave Europe. Vjerujem kako će uspomena na njega i na taj način živjeti među mladima«, rekao je izvršni dopredsjednik kluba Aleksandar Petrović

Utakmica 25. kola ABA lige odigrana u ponedjeljak između KK Cibone i Crvene Zvezde ostat će upamćena po novom licu koje je uspješno ispunilo ulogu veselog zabavljača publike. Od toga su dana, naime, košarkaši Cibone službeno postali ambasadori Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016. Novo je partnerstvo simbolično obilježeno druženjem maskota Hrkija i Vučka tijekom današnje utakmice održanoj u Draženovom domu.

Partnerstvo i suradnja KK Cibone i Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016. predstavlja potpuno prirodan razvoj odnosa uzimajući u obzir kako će Draženov dom biti korišten za košarkaške utakmice tijekom Igara. Još više od toga vrijedi napomenuti činjenicu kako je upravo Dražen Petrović nosio baklju te zapalio plamne i tako otvorio prethodnicu ovih Igara – Univerzijadu 1987., održanu u Zagrebu.

»Jako sam sretan, kako u svoje osobno ime, tako i ispred kluba, što je KK Cibona postala ambasador Europskih sveučilišnih igara. Dražen je bio onaj koji je baklju upalio na Univerzijadi 1987., a na europskoj univerzijadi će upravo Draženov dom ugostiti studente košarkaše iz čitave Europe. Vjerujem kako će uspomena na njega i na taj način živjeti među mladima, a KK Cibona je zbog toga osobito radosna i spremna pomoći Europskim sveučilišnim igrama na svaki način«, očitovao se o suradnji izvršni dopredsjednik kluba Aleksandar Petrović.

Aco_petrovic
Aco Petrović

KK Cibona i njezini košarkaši tako su se pridružili popisu ambasadora Igara koje predstavljaju najveće multi-sportsko događaje u hrvatskoj povijesti. Među ambasadorima najvećeg akademsko-sportskog natjecanja u Europi nalaze se i sportaši poput Marija Možnika, uspješnog gimnastičara i studenta te našeg paraolimpijca Mihovila Španje.

Novu je suradnju komentirao i predsjednik Europskih sveučilišnih igara Zrinko Čustonja, koji je istaknuo da će kao što je to bila Cibona 1985., tako i Europske sveučilišne igre 2016. godine biti na krovu Europe. »Ponosni smo i čast nam je što je ovako veliki sportski klub prepoznao naše Igre i odlučio nam na ovaj način dati podršku, poglavito zato jer postoje brojne poveznice između KK Cibone i Europskih sveučilišnih igara. Jedna od najvećih poveznica nesumnjivo hrvatski košarkaški Mozart – Dražen Petrović – najsjajnija zvijezda Univerzijade 1987., čiji će duh još snažnije živjeti ulicama Zagreba i Rijeke ovoga ljeta«, nadodao je.

Podsjetimo, Europske sveučilišne igre održat će se u Zagrebu i Rijeci od 12. do 25. srpnja, a okupit će preko 5 tisuća sportaša iz 45 europskih zemalja i preko 250 sveučilišta. Igre će se održati u dvadeset i jednom sportu, a prvi put će se na Igrama održati i dva sporta za osobe s invaliditetom, čime je Hrvatska prva zemlja domaćin koja ističe inkluziju sportaša s invaliditetom u redovito natjecanje. Preostaje nam samo za vidjeti krije li se među brojnim sportašima koji će se natjecati nova svjetska zvijezda, kao što je to bio Dražen Petrović. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni