Četvrto izdanje utrke “Maksimirski Minus Zwei cener”

Četvrto izdanje utrke “Maksimirski Minus Zwei cener”

Kao i dosadašnjih godina, i ove će se godine uz glavnu kros utrku na osam kilometara, trčati i utrka građana na dva kilometra

Četvrto izdanje utrke „Maksimirski Minus Zwei cener“ održat će se u subotu, 7. travnja, s početkom u 11.00 sati u parku Maksimir, a dobrodošli su svi mlađi i stariji zaljubljenici u trčanje, zdrav način života i boravak u prirodi. „Maksimirski Minus Zwei cener“ organizira se povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja koji se ove godine održava pod sloganom: „Zdravlje za sve“, što je ujedno i slogan ovogodišnje utrke. Svi zainteresirani za sudjelovanje u ovoj jedinstvenoj utrci jednim od najljepših zagrebačkih parkova, mogli su se prijaviti do 30. ožujka putem mrežne stranice Stotinka.hr, dok kasne prijave traju do 6. travnja.

Povodom predstavljanja ovogodišnjeg „Maksimirskog Minus Zwei cenera“, u Velikoj dvorani Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, održana je konferencija za medije na kojoj su o samoj utrci, ali i važnosti fizičke aktivnosti za zdravlje uopće, govorili ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ dr. Zvonimir Šostar, ravnateljica Doma zdravlja Zagreb – Centar doc. dr. sc. Antonija Balenović, dr. med., dr. sc. Ivan Toth, prof. v. š., dekan Veleučilišta Velika Gorica, izaslanik gradonačelnika Zagreba Goran Petrović iz Gradskog ureda za sport i mlade te organizator utrke Andrija Damjanović iz Atletskog kluba Maksimir.

Kao i dosadašnjih godina, i ove će se godine uz glavnu kros utrku na osam kilometara, trčati i utrka građana na dva kilometra. Od prve utrke, 2015. godine, u ovaj rekreativno-edukativni događaj uključeni su i oni najmlađi kako bi usvojili važnost i upoznali benefite aktivnog načina života te se pri tome dobro zabavili. Za njih će se organizirati utrka u kojima će moći sudjelovati djeca vrtićke dobi te učenici nižih razreda osnovnih škola. Uz dozu zdravog sportskog nadmetanja, ugodnog druženja i boravka u prirodi, sudionike očekuje i besplatan posjet zagrebačkom Zoološkom vrtu.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ dr. Zvonimir Šostar, istaknuo je da su rezultati o tjelesnim aktivnostima Hrvata poražavajući i zabrinjavajući te da se prevenciji ne pridaje dovoljno pažnje. Naglasio je kako su upravo aktivnosti poput ove obiteljske utrke od iznimnog značaja, obzirom da je svako treće dijete u Zagrebu pretilo, a čak je svako peto dijete nažalost iznimno pretilo, što predstavlja velik rizik od bolesti.

Svoje startne pakete, sudionici utrke mogu preuzeti u Savjetovalištu za prehranu Doma zdravlja Zagreb – Centar (Runjaninova 4) dan prije utrke od 10.00 do 19.00 sati ili na dan utrke od 9.30 do 10.30 sati na livadi kod Mogile. Uz to, prilikom preuzimanja startnih paketa, posjetitelji će imati priliku izmjeriti razinu šećera u krvi, provjeriti svoj krvni tlak i vid, savjetovati se sa stručnjacima o uravnoteženoj prehrani i pravilnoj tjelesnoj aktivnosti, a dijelit će se i edukativni materijali.

„U ime svih zaposlenika Doma zdravlja Zagreb – Centar mogu reći kako nam je iznimno drago što smo treću godinu zaredom suorganizatori ove hvalevrijedne utrke, koja je sjajan primjer kako se iskrenom suradnjom promovira zdrav način života i iznimno važna navika fizičke aktivnosti. Naši će liječnici i patronažne sestre i ove godine, osim što će sudjelovati u samoj utrci, stajati na raspolaganju sugrađanima koji požele izmjeriti krvni tlak ili razinu šećera u krvi i tako uz ugodno druženje i boravak u prirodi razvijati brigu o svom zdravlju.“, rekla je Ravnateljica Doma zdravlja Zagreb – Centar doc. dr. sc. Antonija Balenović, dr. med. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni