Četvrti Festival Miroslav Krleža

Četvrti Festival Miroslav Krleža

Za trajanja festivala dio Zagreba seli se na Krležin Gvozd, kao i na druge Krležine zagrebačke adrese

Ovogodišnji, četvrti po redu, Festival Miroslav Krleža započinje hrvatskom praizvedbom predstave Legenda, po Krležinom tekstu napisanom davne 1913., najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u utorak u Memorijalnom prostoru Miroslava i Bele Krleže.

»Cijeli festival ove je godine u znaku Krležinog ranog teatra«, objasnio je voditelj Centra Miroslav Krleža Goran Matović, koji je okupljenima predstavio program događanja, istaknuvši kako središnju temu čine ljubav i smrt (predstave Legenda, Saloma, Adam i Eva…). O značaju festivala i Krleže za Zagreb govorili su i ravnatelj Muzeja grada Zagreba Vinko Ivić te Zlatko Bourek, redatelj predstave Kerempuh i Smrt kojom će se zatvoriti festival.

»Za trajanja festivala dio Zagreba seli se na Krležin Gvozd, kao i na druge Krležine zagrebačke adrese čime spajamo Krležu s drugim umjetnicima i publikom ostvarujući time dinamične umjetničke procese«, rekao je ravnatelj Muzeja grada Zagreba Vinko Ivić ističući kao će i ovaj, 4. po redu festival, potaknuti niz novih programa i pridonijeti da Krležin Gvozd postane jedna od turističkih točaka Zagreba.

Na predstavljanju Festivala bio je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, kao pokrovitelj koji je kazao kako su ljubav i smrt dvije riječi u koje se može sažeti cijeli život te zahvalio organizatorima, dodavši kako će u ovome projektu i nadalje imati potpunu podršku Grada Zagreba. »Krleža nas je zadužio i zaslužio da očuvamo ovaj centar«, rekao je Bandić

Festival će se održati od 2. do 7. srpnja, u organizaciji Teatra poezije i Muzeja grada Zagreba te pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Turističke zajednice grada Zagreba.

Više o programu festivala možete saznati na mrežnim stranicama Muzeja grada Zagreba, a programska knjižica Festivala može se preuzeti na ovoj poveznici (pdf). (zagreb.hr / zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni