Čestitke Predsjednika Republike i Vlade RH

Čestitke Predsjednika Republike i Vlade RH

Ivo Josipović: Božić je blagdan koji svojom duhovnom i etičkom porukom podsjeća ljude da dobrota, radost i nada imaju smisla. Svake godine nam pruža novu mogućnost da se potrudimo i postanemo bolji ljudi.

Zoran Milanović: Praznik obitelji i zajedništva upućuje nas na solidarnost prema svima kojima je naša pomoć potrebna, na toleranciju različitosti, razumijevanje i uzajamno poštivanje.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović danas je uputio čestitku svim građankama i građanima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru.

josipovic‘“Svim građankama i građanima Republike Hrvatske koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru – katolicima, protestantima i ostalim kršćanima, od srca želim sretan Božić. Božić je blagdan koji svojom duhovnom i etičkom porukom podsjeća ljude da dobrota, radost i nada imaju smisla. Svake godine nam pruža novu mogućnost da se potrudimo i postanemo bolji ljudi. Vjerujem da će i ove godine duboko ljudska poruka Božića biti poticaj svim građankama i građanima da upornošću i predanim radom ustraju na građenju bolje budućnosti temeljene na miru, pravednosti, odgovornom društvenom ponašanju, solidarnosti i toleranciji’“, stoji u čestitki predsjednika Josipovića.

On je svoju božićnu čestitku uputio i msgr. Želimiru Puljiću, predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije i nadbiskupu zadarskom te kardinalu Josipu Bozaniću, nadbiskupu zagrebačkom.

 „Božić je blagdan nade i svake godine obnavlja mogućnost novog početka, mogućnost novog zalaganja za bolju i spokojniju budućnost. Univerzalnost duhovne i etičke poruke Božića čini je prihvatljivom svim ljudima na svijetu, pa tako i svim građankama i građanima Hrvatske, bez obzira na njihovo vjersko i svjetonazorsko opredjeljenje. Želja mi je da i ove godine poruka Božića dodatno potakne  nastojanja  na izgradnji sigurnijeg, pravednijeg i solidarnijeg društva, te kvalitetnijeg života i dobre perspektive za sve građane naše domovine“, piše u čestitki predsjednika Josipovića.

Predsjednika Vlade Republike Hrvatske,  Zoran Milanović također je zaželio sretan Božić svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru.

milanovic_zoki„Svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave prema gregorijanskom kalendaru, u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, želim sretan i radostan Božić!  Neka ovaj blagdan, koji svojim značajem poziva na optimizam, uistinu bude praznik nade i vjere. Vjere da radom, zalaganjem i odgovornim ponašanjem pokrećemo istinske promjene.

Praznik obitelji i zajedništva upućuje nas na solidarnost prema svima kojima je naša pomoć potrebna, na toleranciju različitosti, razumijevanje i uzajamno poštivanje. Učinimo božićno ozračje trenutkom i mjestom koje nas otvara drugima i drugačijima, slabijima, manjinama, onima koji se boje, koji su isključeni.

Budimo velikodušni nasuprot sebičnosti, približimo im se, umjesto da im se namećemo, saslušajmo ih, umjesto da se okrenemo na drugu stranu, ne osuđujmo ih, nego ih uvažimo. Samo na taj način moći ćemo izgraditi dostojanstven život svih hrvatskih građanki i građana.

Želim vam da ovaj blagdan, sada kad nam je zbog dugotrajnih teškoća još potrebnija bliskost i toplina, provedete u miru, u krugu obitelji i prijatelja.

Sretan vam Božić!“, poruka je premijera Zorana Milanovića.

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni