Čestitke predsjednika Republike i predsjednika Vlade

Predsjednik Josipović uputio je čestitku svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru.

„Božić je veliki kršćanski blagdan, blagdan obitelji, mira, opraštanja i nade. Simbolizira novi početak u duhovnom smislu, prigoda je da se oprosti, da bude oprošteno, da se ispravljaju nepravde, da se dijeli ljubav.

Svim kršćanskim vjernicima koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru – katolicima, protestantima i ostalim kršćanima, od srca želim sretan Božić. Želim da ga provedu u mirnom i radosnom obiteljskom blagdanskom okruženju. Vjerujem da će i ove godine radosno ozračje Božića i njegova duhovna, ali i duboko ljudska poruka biti poticaj svim građanima za daljnje nastojanje na promicanju odgovornog društvenog ponašanja, tolerancije i suradnje, u cilju općeg dobra naše domovine’“, stoji u čestitki predsjednika Josipovića.

Božićna i novogodišnja čestitka predsjednika Vlade Republike Hrvatske Zorana Milanovića:

„Poštovane građanke i građani,

Iza nas je teška i zahtjevna godina, s mnogo očekivanih zapreka, ali i nepredvidivih otpora. Zahvalni smo vam što strpljivo podnosite teret krize i što niste izgubili vjeru u bolje sutra.

Ni godina koja je pred nama neće biti lagana, ali nas vodi vizija i uvjerenje da radimo dobro za budućnost zemlje. Ma koliko da je danas teško, Hrvatska ima perspektivu, dobra i resurse koje možemo i hoćemo iskoristiti. Ima poštenu vlast koja ne radi za sebe, ne kupuje birače, koja shvaća ozbiljnost svoje zadaće i koja neće iznevjeriti vaše povjerenje.

Da bismo postigli uspjeh i osigurali bolju budućnost, za nas i za našu djecu, započeli smo ozbiljne reforme sustava kako bi postao razvidnijim i pravednijim. Gradimo tolerantno društvo sretnih i slobodnih ljudi koji će svoje životne odabire temeljiti na znanju i informiranosti. I dalje nam je u tome potrebna vaša pomoć i potpora – u stvaranju moderne, istinski demokratske i prosperitetne države kojom ćemo se ponositi i u kojoj ćemo svi živjeti bolje nego danas.

U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, želim vam da u obitelji, u krugu svojih bližnjih, u ljubavi, miru i zajedništvu proslavite radostan Božić i sretnu Novu godinu.“

(zgm)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni