Čestitke povodom Ramazanskog bajrama

Čestitke povodom Ramazanskog bajrama

Želim da duhovni poticaj Bajrama svima bude ujedno i poticaj za daljnju zauzetost za mir, zajedništvo, toleranciju i izgradnju općeg dobra u Republici Hrvatskoj, stoji u čestitki predsjednika Josipovića

Početak je Ramazanskog bajrama. Na svečanoj jutarnjoj molitivi u novoj džamiji u Rijeci jučer se okupilo 1700 vjernika. Mnogi su došli i iz drugih krajeva Hrvatske. Molitvu je predvodio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Rijeka Hajrudin efendija Mujkanović.

Predsjednik Republike Ivo Josipović uputio je čestitku muftiji Azizu ef. Hasanoviću, vjerskim službenicima te svim vjernicama i vjernicima islamske vjeroispovijedi u Hrvatskoj. „Svima želim da blagdanske dane provedu u radosnom vjerničkom i obiteljskom okruženju, u ozračju mira i ljubavi. Želim da duhovni poticaj Bajrama svima bude ujedno i poticaj za daljnju zauzetost za mir, zajedništvo, toleranciju i izgradnju općeg dobra u Republici Hrvatskoj. Bajram Šerif Mubarek Olsun!“, stoji u čestitki predsjednika Josipovića.

I predsjednik Vlade Zoran Milanović čestitao je vjernicima islamske vjeroispovijedi Ramazanski bajram: „U prigodi Ramazanskog bajrama, u ime Vlade i svoje osobno, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj upućujem najiskrenije čestitke. Neka vam ovo blagdansko vrijeme protekne u miru i sreći, radosti i obiteljskom zajedništvu. Bajram Šerif Mubarek Olsun!“, poručio je premijer Milanović.

U povodu Ramazanskog bajrama čestitku je poslao predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija dr. Aziz ef. Hasanović. U njoj poručuje svima da paze jedni na druge, te da pomognu potrebitima. Naglasio je i da model uređenja pitanja vjerskih zajednica u Hrvatskoj omogućava da muslimani svaki svoj blagdan dočekaju u punini radosti i zadovoljstva kao ponosni vjernici i članovi hrvatskog društva.

Islamske vjernike pozvao je na jednakost, solidarnost s potrebnima te podjelu blagdanske radosti s pripadnicima drugih vjerskih zajednica.

Donosimo bajramsku poruku muftije dr. Aziz ef. Hasanovića:

„Međusobnim upoznavanjem, kroz druženja i razgovore do sada su predstavnici vjerskih zajednica i Vlade, a uz potporu predsjednika Republike te sudjelovanje medija i šire društvene zajednice, učinili mnogo da u našem društvu spriječimo razvoj pogrešnih stereotipa, te pogubnih predrasuda koje vode u diskriminaciju.

S molbom Bogu da svim ljudima podari mogućnost zdravog prosuđivanja kroz prizmu milosti i oprosta, ljubavi i tolerancije, razumijevanja, brige i požrtvovnosti za drugog, svim vjernicima čestitam Bajram šerif mubarek olsun, a svim ljudima želim mir, sigurnost i napredak u svim poljima, s nadom i željom za nastavkom izgradnje uzoritih odnosa“, navodi u poruci predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj. (hrt / zg-magazin)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni