Cest is d Best: Koncerti i nastupi 500 uličnih zabavljača iz 20 zemalja svijeta

Cest is d Best: Koncerti i nastupi 500 uličnih zabavljača iz 20 zemalja svijeta

Na Cvjetnom trgu, nakon 20 godina, ponovno će nastupiti legendarni Jimmy Stanić i Barbara

Danas počinje 21. Međunarodni ulični festivala Cest is d Best, najstariji i najveći ulični festival u Hrvatskoj na kojem će, prema najavama organizatora, nastupiti više od 500 izvođača. Okupljanje povorke na Cvjetnom trgu počinje u 18:30 sati, a službeno otvorenje Festivala predviđeno je za 19:00. U pet festivalskih dana ulični zabavljači, glazbeni i likovni umjetnici iz 20-tak zemalja svijeta izvest će program u ukupnom trajanju od oko 700 sati.

Ulični zabavljači izvodit će akrobatske, žonglerske i cirkuske točke te će tijekom pet festivalskih dana održati ukupno oko 150 atraktivnih nastupa na festivalskim lokacijama: Cvjetni trg, Bogovićeva ulica, Zrinjevac, Trg bana J. Jelačića, EU trg, Tkalčićeva ulica i Strossmayerovo šetalište. Cest is d Best po prvi puta sa svojim programom dolazi na prostor Europskog trga gdje će također biti predstavljena i nova ponuda – d Best Street Food.

Cest is d Best po prvi puta otvara Europski trg i surađuje s desetak ugostitelja koji će svoje slane i slatke specijalitete nuditi na prostoru Eurospkog trga i Zrinjevca.

Likovne instalacije i radionice

Pored 150 nastupa uličnih zabavljača Festival donosi još 13 koncerata, 10-tak likovnih instalacija, 20-tak likovnih radionica, 10-tak kazališnih predstava za djecu i puno zanimljivih akcija: PluTrka – utrka pasa i vlasnika, Utrka smetlara u trokolicama, Usporka – najsporija vožnja biciklom, alpinističko-umjetničku akciju na pročelju zgrade na Cvjetnom trgu „Djeca cvijeća sa zgrada i drveća“, Lutajući kist – štafelajem po gradu, Lutajući klavir, Plesne večeri na Zrinjevcu, Plesna ZGroznica….

»Iako Cest is d Best nije klasični glazbeni festival on i ove godine nudi veći broj koncertnih poslastica i uličnih svirki diljem centra grada. Ove je godine tema festivala Hippy pokret i zato će naše pozornice zračiti šarenilom i sjajnim nastupima domaćih zvijezda. Na Cvjetnom trgu, nakon 20 godina, ponovno će nastupiti legendarni Jimmy Stanić i Barbara. Na istoj pozornici energičan i veseo nastup održat će i sjajan bend Stampedo te ćemo imati i Hippy Night u sklopu koje će posjetitelji doživjeti vibracije Woodstocka zahvaljujući pjesmama iz kultnog mjuzikla „Hair“ (Kosa).

Hippy Night večer okupit će vrhunske glazbenike koji će pratiti Zdenku Kovačićek (Janis Joplin), Ervina Baučića (Joe Cocker), Vedrana Božića (Jimi Hendrix) i Branka Bogunovića – Pifa. Na EU trgu publiku će rasplesati i raspjevati; Ljetno kino, DemeNtronomes, Casandra At The Well (cover bend The Doorsa), ŠO! Mazgoon i Bandakadbra iz Italije«, najavio je Zlatko Petrović – Pajo, suosnivač festivala.

Večernji koncerti na Strossu

Na Strossu će se održavati večernji koncerti uz nastupe Cubisma, Kallidada iz Australije, Bandakadabre iz Italije, Bossa Bande (hrvatsko-brazilskog benda) i zagrebačkog dua La papa. Zrinjevac je preko dana rezerviran za najmlađe, ali i odrasle koji će tu pronaći performere i zanimljive radionice: izrada unikatnih majica, predmeta od gipsa, plesa na svili, žongliranja, a kada se spusti noć svake večeri se održavaju plesnjaci i nastupi DJ-a.

Voditeljica likovnog programa Festivala Dijane Nazor kaže da je ove godine raspisano pet javnih natječaja u likovom programu – za likovno-urbanu instalaciju, Festival umjetničkih zastavica, Cestklupaonicu, Najfotografiju i Pastelizaciju pločnika. »U svim natječajima očekujemo sudjelovanje oko 180 umjetnika. Novost je da je ove godine i likovni program vezan za jednu temu – za obilježavanje 50 godina hippy-pokreta. „Vodite ljubav, a ne rat“ bio je slogan tog pokreta – što je poticaj i u cijelom likovnom programu“«, poručila je Nazor.

Međunarodni ulični festival Cest is d Best, 21. po redu glasno će biti otvoren karnevalom koji je uspješno pokrenut prošle godine, a svi zainteresirani mogu u šarenoj i glasnoj povorci sudjelovati koja će se u 18:30 sati okupiti na Cvjetnom trgu i krenuti preko Bogovićeve do Zrinjevca i zatim se pojaviti na Europskom trgu. Također danas, s početkom u 19:45 sati predviđen je i atraktivan 15 minutni nastup dvoje plesača na svili iznad travnjaka na Zrinjevcu. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni