Česma s pitkom vodom na Manduševcu bit će postavljena ako struka kaže “da”

Česma s pitkom vodom na Manduševcu bit će postavljena ako struka kaže “da”

Gradonačelnik Bandić najabvio je da će građani na maksimirskom Vidikovcu već s prvim danima proljeća moći piti kavu

U Staroj gradskoj vijećnici danas je počela 49. sjednica Gradske skupštine na kojoj se, među ostalima, našao i prijedlog gradonačelnika Milana Bandića o načinu obnove zagrebačkih pročelja, a s kojim se ne slaže oporba. Na dnevnom redu je 37. točaka, a neke od njih su odluka o zakupu objekta u naselju Vrbani III, za potrebe Osnovne škole Alojzija Stepinca, prijedlozi o imenovanju Europskog trga i Parka međunarodnog priznanja Republike Hrvatske te odluka o pokrivanju gubitaka Kliničke bolnice »Sveti Duh« i Specijalne bolnice za plućne bolesti u ukupnom iznosu od 29,31 milijuna kuna.

Na aktualnom satu gradska zastupnica Silva Žele (SDP) ustvrdila je na »nepravednost« u dodjeli mjera novčane pomoći za roditelje odgojitelje namijenjene nezapolsenim roditeljima s troje ili više djece. Žele tvrdi da u Odluci o novčanoj pomoći za roditelje odgojitelje nedostaje ograničenje gornje dobne granice djeteta navodeći primjer obitelji u kojem je jedno dijete od 15 godina uzdržavano, dok su dvoje odrasli i rade, a roditelj je ipak ostvario pravo na novčanu pomoć. Stoga je pozvala Gradski ured za obrazovanje, kulturu sport da odredi tu granicu, a od gradonačelnika Milana Bandića pojašnjenje.

»Ne mogu vam odgovoriti na nešto što ne postoji u Odluci. Postavljate mi pitanje na nešto što u Odluci ne piše«, odgovorio je Bandić i poručio gradskoj zastupnici da je trebala dobro pročitati Odluku prije javljanja. »U Odluci stoji manje od sedam, a ne manje od 15 godina. Pročitajte dobro i sve će vam biti jasno. Svako vaše javljanje je kao da stanete u živo blato i tonete sve dublje«, odvratio je Bandić.

 Vesna Roje (HNS) mišljenja je da je Odluka namjerno napravljena na način da bi se za status roditelja odgojitelja  prijavilo što više građana jer se time smanjuje nezaposlenost u Zagrebu, manje će biti djece u vrtićima, a time i manje problema za gradonačelnika i Gradsku upravu.

SDP-ovog Nenada Livuna zanimala je situacija vezana uz maksimirski Vidikovac i Švicarsku kuću. Naime, gradonačelnik Bandić je još 2014. obećao da će tamo biti otvoreni ugostiteljski objekti.

Bandić je kazao da je završen sudski spor, natječaj je raspisan i izabran je koncesionar za kafić. »U prvim proljetnim danima bit će otvorena terasa. Od proljeća, prvi topli dan, pit ćemo tamo kavu«, najavio je gradonačelnik. Što se tiče Švicarske kuće, rekao je da tek treba vidjeti što će se s njom napraviti. Zasad još nije u funkciji. »Većinu toga što sam obećao, ja sam i ispunio«, poručio je Bandić.

Alena Ostojića (HSLS) zanimalo je što je s inicijativom platforme »1 posto za grad« oko postavljanje česme na Manduševcu s besplatnom pitkom vodom za građane, a u ozračju 30. godišnjice obnove Manduševca.

Prema riječima Milana Bandića radi se o posebno štićenom mjestu te prethodno treba ishodovati sve suglasnosti. »Ja sam ‘za’ ako struka kaže ‘da’«, zaključio je i dodao da je prijedlog već proslijeđen onima koji o tome moraju odlučiti. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni