Centru “Luka Ritz” nedostaje prostora, gradonačelnik najavio proširenje

Centru “Luka Ritz” nedostaje prostora, gradonačelnik najavio proširenje

U povodu nedavno obilježene 1. obljetnice osnutka, gradonačelnik Milan Bandić posjetio je u utorak u društvu zamjenice Jelene Pavičić Vukičević i resorne pročelnice Romane Galić, Centar za pružanje usluga u zajednici „Savjetovalište Luka Ritz”.

»Luka je simbol stradanja mladog čovjeka koji ni za šta nije kriv. To se, ne daj Bože, može dogoditi bilo kome. I upravo zbog toga moramo promicati toleranciju, ljudsku toplinu i snošljivost, a posebno moramo biti blagonakloni prema onima koji su drugačiji i koji su u potrebi«, rekao je gradonačelnik obećavši da će Grad Zagreb staviti sva svoja raspoloživa sredstva da se nađe i dodatni adekvatan prostor za potrebe Savjetovališta. »Premali smo grad i zemlja da svaki ljudski život ne bi bio dragocjen«, napomenuo je gradonačelnik.

Naime, Centru koji je lani započeo s radom nedostaje prostora zbog velikog broja korisnika koji su se odazvali na programe koje centar provodi. Stoga je gradonačelnik Bandić obećao dodatne kvadrate. No ipak novinarima nije htio otkriti gdje će se to spomenuti centar proširiti: »Naš resorni ured i struka će se pobrinuti gdje će to biti, a Grad će dati sva potrebna sredstva da se to i dogodi«.

Centar “Luka Ritz” je javna ustanova socijalne skrbi kojoj je osnivač Grad Zagreb, a s nastao je iz potrebe za sustavnom, sveobuhvatnom skrbi o djece i mladih u riziku ili s već razvijenim problemima u ponašanju, njihovim obiteljima te odgajateljima, nastavnicima i drugim stručnjacima koji sudjeluju u njihovom odgoju i obrazovanju. Zapošljava sedam radnika (ravnateljica, socijalna radnica, socijalna pedagoginja, dvije psihologinje, viša administrativna referentica, tehnička suradnica) , a u njegovom radu sudjeluje i 25 volontera.

Centar se u potpunosti financira iz proračuna Grada Zagreba.

»Kroz ovih godinu dana Centar je pružio više od 1800 različitih vrsta usluga psihološke podrške za 400 korisnika od kojih najmlađi ima četiri, a najstariji 71 godinu«, objasnila je Ravnateljica Centra Ivana Jolić. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni