Centar za profesionalnu rehabilitaciju Zagreb

Centar za profesionalnu rehabilitaciju Zagreb

Osnivanjem ovakvih centara osiguravamo da osobe s invaliditetom ostvaruju svoje ustavom zajamčeno pravo na rad. Doprinosimo zapošljivosti ove ranjive skupine, poručila je Sandra Švaljek

U zgradi Gradske uprave danas je potpisan Ugovor o osnivanju Centra za profesionalnu rehabilitaciju Zagreb kojim će biti omogućeno stvaranje i razvoj jedinstvenih standarda za sve osobe s invaliditetom koje se pripremaju za ulazak u svijet rada i one koje u svom radnom okruženju trebaju stručnu i materijalnu podršku.

U ime Grada Zagreba Ugovor je potpisala zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Sandra Švaljek , a u ime Vlade RH ministar rada i mirovinskog sustava prof. dr. Mirando Mrsić.

Osnivanjem ovakvih centara osiguravamo da osobe s invaliditetom ostvaruju svoje ustavom zajamčeno pravo na rad. Doprinosimo zapošljivosti ove ranjive skupine, poručila je Sandra Švaljek, naglasivši da je ponosna što u Gradskoj upravi ima veći broj zaposlenih osoba s invaliditetom koji su se pokazali jednima od boljih radnika.

Ministar Mrsić također je izrazio zadovoljstvo što stavlja potpis na ovako važan ugovor koji će omogućiti da se građani s nekom vrstom invalidnosti lakše i brže zaposle. Hvala Gradu Zagrebu koji je prepoznao da svi trebamo imati jednake šanse i koji je još jednom potvrdio da ima dobru socijalnu politiku, dodao je na kraju.

Profesionalna rehabilitacija obuhvaća niz mjera i aktivnosti koje osobi s invaliditetom pomažu u osposobljavanju za prikladan posao, u pronalaženju i zadržavanju odgovarajućeg zaposlenja kao i u profesionalnom razvoju.

Kako se čulo, budući Centar će obavljati djelatnosti i poslovati na adresi Ilica 29, u gradskom prostoru veličine oko 180 m². Osnivačka prava od 60 % u ime Grada Zagreba vršit će Gradska skupština i Gradonačelnik, a 40 % osnivačkih prava u ime RH vršit će Vlada RH. Za osnivanje i početak rada Centra Grad Zagreb je osigurao tri milijuna, a Republika Hrvatska milijun kuna. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni