Centar u Novom Jelkovcu pružat će smještaj i skrb za osobe s invaliditetom

Centar u Novom Jelkovcu pružat će smještaj i skrb za osobe s invaliditetom

U Novom Jelkovcu u utorak, 16. veljače otvoren je Centar za pružanje socijalnih usluga u zajednici djeci s teškoćama u razvoju, mlađim punoljetnim osobama i odraslim osobama s invaliditetom.

Centar pruža uslugu organiziranog stanovanja za 25 odraslih osoba s tjelesnim oštećenjem i uslugu poludnevnog ili cjelodnevnog boravka za 20 osobama s tjelesnim oštećenjem. Riječ je o organiziranome stanovanju u prostoru na čije je uređenje i opremanje Grad utrošio više od 14 milijuna kuna. U svakoj stambenoj zajednici je predviđeno stanovanje petero korisnika s dvadesetčetverosatnom stručnom podrškom.

U Centru je trenutno sedmero korisnika usluge. Zbog COVID-19 pandemije smještaj je usporeniji, no u naredna 3 mjeseca se očekuje potpuna popunjenost smještajnih kapaciteta.

»Ovo je sinergija interakcije, integracije, mobilnosti, susretljivosti, solidarnosti i pristupačnosti. To je još jedan nadstandard u Zagrebu, gradu jednakih šansi za sve«, izjavio je gradonačelnik Milan Bandić. (ZG-m / Foto: zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni