Čelnica ZGH Ana Stojić Deban je druga najmoćnija poslovna žena Hrvatske

Čelnica ZGH Ana Stojić Deban je druga najmoćnija poslovna žena Hrvatske

(Slijeva: Gordana Kovačević, Ana Stojić Deban, Tamara Perko)

Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban na drugom je mjestu najmoćnijih poslovnih žena Hrvatske prema 13. izboru “300 najmoćnijih poslovnih žena Hrvatske” tjednika Lider. Na prvom mjestu je predsjednica Uprave Ericsson Nikole Tesle Gordana Kovačević, dok je treću poziciju zauzela čelnica Hrvatske banke za obnovu i razvitak Tamara Perko.

»Liderstvo u biznisu važno je i muškarcima i ženama. Budite hrabri, poduzetni, osobe s integritetom i visokim standardima, okružite se kvalitetnim ljudima, stvarajte motivacijsku organizacijsku kulturu bez stereotipa i pretvorite svoje snove u stvarnost. Snaga žene neka dođe do punog izražaja dok gradite kvalitetne rezultate kontinuirano. I učite, znanje je najveća moć i vrijednost koja će polučiti rezultate. Nemojte stvarati ograde i bojati se, čak i kad mislite da nešto neće biti dobro, jer će vas strahovi stopirati u razvoju. Gradite sebe kao osobu, pa će i timovi i kolege i kompanije imati korist. Igrajte se«, poručila je Gordana Kovačević okupljenima na 7. međunarodnoj konferenciji »Žene u biznisu«, održanoj u četvrtak u Hrvatskom glazbenom zavodu.

Reference predsjednice Uprave Zagrebačkog holdinga, koje su je dovele na ovu visoku poziciju su, uz ostalo, intenzivno povlačenje sredstava iz EU-ovih fondova te refinanciranje obveznica Holdinga prema najboljim uvjetima dosad.

»Ova nagrada nije moja, već je plod rezultata moje funkcije, pa onda i plod rada svih mojih suradnika. Motivirajući njih postižemo dobre rezultate. Svi mi imamo jednog malog crvića, ego, i ako ga dobro potaknemo onda možemo ostvariti rezultate«, kazala je Ana Stojić Deban.

Četvrto mjesto je pripalo direktorici hrvatske podružnice Europske banke za obnovu i razvitak Vedrana Jelušić Kašić, a peta je direktorica za hrvatsko tržište Philip Morrisa, Anita Letica.

Od šestog do desetog mjesta su Ivana Bratanić (Euroherc osiguranje), Lada Tedeschi Fiorio (Atlantic), Ružica Vađić (Auctor), Ruža Tomić Fontana (Coca-Cola HBC) te Gordana Deranja (Hrvatska udruga poslodavaca).

Među političarkama, najmoćnije su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i ministrica gospodarstva Martina Dalić. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni