CB Dobermann je pobjednik 49. Kutije šibica

CB Dobermann je pobjednik 49. Kutije šibica

U „dvojci“ Doma sportova ispunjenoj do posljednjeg mjesta ekipa CB Dobermann je nadjačala Biberon Marasku i osvojila svoj drugi naslov na Kutiji

Završni finalni dan 49. izdanja najvećeg regionalnog malonogometnog turnira popularne Kutije šibica ponudio je u subotu, 28. prosinca napetu završnicu kakva se i mogla očekivati nakon svega viđenog u prethodnim danima. Slovenski KMN Meteorplast Ljutomer u finalu je svladao ekipu Senjak Hoteli i okitio se titulom pobjednika veteranske Kutije, djevojke iz ekipe Konoba Tomić Beach Bar Cool Split osvojila je ženski turnir dok su u glavnom seniorskom dijelu na tron zasjeli dečki iz CB Dobermann.

Izvrsna momčad CB Dobermann tako je četiri godine nakon osvajanja svog prvog naslova na Kutiji uspjela ponovno uzeti trofej najbolje momčadi nakon što su u žestokom i čvrstom susretu bili bolji od, po mnogima, najjače momčadi ovogodišnjeg izdanja turnira Biberon Maraske. Tvrda utakmica je u regularnom dijelu završila izjednačenjem a o pobjedniku su odlučivali sedmerci u kojima su se spretnijima pokazali dečki iz CB Dobermanna pa je konačni rezultat bio 5:4 za zagrebačku momčad.

U 4. izdanju ženske Kutije susrele su se debitantice na Kutiji šibica ekipa Konoba Tomić Brač Beach Bar Cool Split i iskusna ekipa Stomatološki centar Flegar ali pobjedu od 2:0 su na kraju potpuno zasluženo uzele djevojke iz Dalmacije u jedinoj utakmici finalnog dana gdje pobjednika nisu odlučivali penali.

Najboljim igračem seniorskog dijela turnira proglašen je Kristjan Čujec iz CB Dobermann, najboljim golmanom Franko Bilić iz Biberona dok je sa sedam postignutih golova najboljim strijelcem turnira proglašen Emir Muminović iz bihaćkog MNK Clia.

Kod veterana je najboljim igračem proglašen Rade Rusmir iz slovenskog KMN Meteorplast Ljutomer a iz iste ekipe je i najbolji golman veteranskog turnira Edis Kukavica. 

Najboljom igračicom je proglašena Matea Bošnjak iz pobjedničke ekipe a najboljom golmanicom njena suigračica Anamarija Mišetić.

Pobjednicima su pored medalja i pehara pripale brojne vrijedne nagrade budući da je ukupni nagradni fond iznosio 340 tisuća kuna od čega je dio bio u novčanim iznosima a dio u uslugama ustanove Upravljanje sportskim objektima koja je ujedno i organizator turnira. Sve u svemu bila je ovo malonogometna noć za pamćenje i sjajna uvertira u predstojeće jubilarno 50-to izdanje Kutije. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni