Castrol u Europi uvodi nove boce s manjim udjelom plastike

Castrol u Europi uvodi nove boce s manjim udjelom plastike

(Foto: Castrol)

Castrol je u Europi predstavio novi dizajn linije boca maziva za nadopunu, a koje kod određenih boca koriste do 20 % manje plastike*. Boce novog dizajna u pakiranjima od pola litre, jedne litre, četiri i pet litara već bi trebale biti dostupne u  većini automehaničarskih radionica i kod distributera.

Boce su sada kompaktnije i zauzimaju manje mjesta na policama te se lakše transportiraju u usporedbi s prethodnim bocama, navode u Castrolu.

Uvođenje novog dizajna boca dio je Castrolove strategije održivosti PATH360** koja postavlja ciljeve koji se odnose na štednju otpada, smanjenje ugljika i poboljšanje života. Nova boca od pet litara u Europi koristi 20 % manje plastike u usporedbi s prethodnom bocom od pet litara*, jednim od najprodavanijih proizvoda u Castrolovoj ponudi.***

Od 2019. nove boce uvedene su na nekoliko međunarodnih tržišta na kojima posluje Castrol, uključujući Kinu i Indiju, što je omogućilo tvrtki da koristi 4000 tona manje plastike u usporedbi s prethodnim dizajnom malih boca.**** Očekuje se da će se uvođenjem novih boca u Europi uštedjeti oko 1000 tona plastike godišnje u usporedbi s prethodnim dizajnom malih boca i agregiranih u cijelom asortimanu boca.****

Novi čep s toplinskim brtvljenjem

Kod boce od pet litara oštri rubovi pretvoreni su u pametne bridove dizajnirane kako bi bili čvršći i otporniji, a poboljšan je i oblik boca tako da na palete i police sad stane više boca. Fokusiranost na optimizaciju prostora, uključujući premještanje ručke u kut, znači da sada 28 % više kartona s bocama od četiri litre može stati na samo jednu paletu. Slično tome, 36 kartona s bocama od pet litara sada može stati na samo jednu paletu, u usporedbi s ranijih 28 kartona.

Dodan je niz značajki, među kojima su i čep zaštićen od neovlaštenog otvaranja s utisnutim Castrolovim logotipom i toplinsko brtvljenje kojim se štiti integritet proizvoda i pruža dodatna sigurnost kupcima da boce sadrže originalna maziva i tekućine tvrtke Castrol.

Shailendra Gupte, Marketing Director EMEA, iz Castrola, kaže: „Kako se sektor mobilnosti i šira industrija kreće ka održivijoj budućnosti, kupci žele veći izbor i održivija rješenja. Novo pakiranje ide ruku pod ruku s tim i s našim novim identitetom brenda. Oni zajedno pokazuju Castrolovu predanost ulaganju u budućnost i stvaranju novih prilika za rast i uspjeh, uz istovremeno zadovoljavanje promjenjivih potreba naših kupaca.”


Napomene:

* Novi dizajn koji je predstavljen u Europi 2023. koristi manje plastike po težini: od 5 % manje (za boce od jedne litre) do 20 % manje (za boce od pet litara). Ne uključuje boce od 0,5 litara.

** www.castrol.com/path360

*** U 2022. godini Castrol je u Europi proizveo 11 milijuna boca od 5 litara, 8,5 milijuna boca od 4 litre, 38,5 milijuna boca od jedne litre i 270 000 boca od pola litre

**** Izračunato na temelju ekvivalentnih volumena i kombinacije prethodnih malih boca prodanih 2022. godine

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni