Čarolija Božića u Ciboni

Čarolija Božića u Ciboni

Tradicionalni svečani koncert Božić u Ciboni i ove će godine okupiti sjajne glazbene umjetnike – soliste, pjevačke zborove i okestar koji čine najbolji glazbenici Orkestra Kazališta Komedije i Jazz orkestra HRT-a pod dirigentskom palicom Zdravka Šljivca.

  Na 29. Božiću u Ciboni koji se tradicionalno održava 26. prosinca nastupit će više od 1.500 izvođača, a božićne pjesme izvodit će – Agape, Alen Hržica, Bojan Jambrošić, Bruno Krajcar, Gelato Sisters, Irma Dragičević, Ivan Šimatović, Lana Kos, Leon Košavić, Magdalena Bačanek, Marija Kuhar Šoša, Martina Zadro, Mia Dimšić, Mirko Švenda Žiga, Neno Belan, Nina Kraljić, Stjepa Hauser, Trio harfi Ćiković, Vanda Winter i Zsa-Zsa.

Na ovogodišnjem koncertu koji počinje u 20 sati nastupit će i Zvjezdice te brojni zborovi, KUD-ovi i klape koji će kroz pjesmu pokazati kako se njeguje bogata božićna tradicija u Hrvatskoj. Ove godine, koja je u Hrvatskoj posvećena Svetom Josipu, u Ciboni će ozračje biti upravo tom svecu u čast. Stoga su nam dobro došli svi Josipi i Josipe, zborovi iz različitih dijelova Hrvatske i zemalja gdje Hrvati žive –osobito posvećeni Svetom Josipu. Program koncerta uvod je u 2018. godinu koju su Europski parlament i Vijeće Europske unije proglasili – Europskom godinom kulturne baštine.

Veličanstveni koncert Božić u Ciboni održava se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, te Hrvatskom radiotelevizijom koja će kao i prijašnjih godina ovaj tradicionalni koncert prenositi na drugom programu HTV, drugom programu Hrvatskog radija, Radio Sljemenu HRT-a te platformi HRTi.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima ulaznice.hr po cijenama od 30 i 50 kuna ( 40 i 60 kuna na dan koncerta) te na blagajni dvorane KC Dražen Petrović.

(zg-m)