Čarobnjak udaraljki u Lisinskom

Čarobnjak udaraljki u Lisinskom

Martin Grubinger s jednakom predanošću izvodi solistička, koncertna i komorna djela, često surađujući s vlastitim ansamblom

“Čarobnjak udaraljki”, kako ga od milja nazivaju glazbeni kritičari, austrijski multiperkusionist Martin Grubinger predstavit će se subotu 22. ožujka u Lisinskom uz jedan od najuglednijih europskih orkestara, Filharmoniju BBC-a  pod ravnanjem baskijskoga dirigenta Juanja Mene. Mladi austrijski udaraljkaš kao gost vrhunskih orkestara i koncertnih dvorana svijeta u središte pozornosti stavio udaraljke kao solistički instrument par excellence. Martin Grubinger s jednakom predanošću izvodi solistička, koncertna i komorna djela, često surađujući s vlastitim ansamblom.

Grubingerova izrazita virtuoznost i nevjerojatna strast pri muziciranju nalazi antipod u promišljenom, ali jednako srčanom dirigiranju velikog Mene. Zagrebačka publika svjedočit će eksploziji zvuka u dvjema fantastičnim skladbama namijenjenima udaraljkama i marimbi uz orkestar. Filharmonija BBC-ja pod vodstvom svojeg šefa-dirigenta Juanja Mene jedan je od najcjenjenijih orkestara Velike Britanije. Sve umijeće Juana Mene i slavne Filharmonije BBCa, hvaljeno diljem svijeta, doći će do izražaja i u zanosnoj Mendelssohnovoj „Škotskoj” simfoniji.

The Artsdesk je objavio sljedeću kritiku: Juanjo Mena dirigirao je kohortama Filharmonije BBC-ja kao da je orkestar njegov plesni partner, dok je Guardian njegovo dirigentsko umijeće ocijenio veličanstvenim.

“Grubinger je majstor…  Uspijeva izvesti jedva čujna pianissima, ali i fortissima koja paraju uši!” The New York Times

Program:

G. Rossini: Uvertira operi La scala di seta

B. Hartl: Koncert za udaraljke i orkestar, op. 23

K. Abe: “Prism Rhapsody” za marimbu i orkestar

F. Mendelssohn-Bartholdy: Simfonija br. 3 u a-molu, op. 56, Škotska

Kako zvuči nevjerovatni Martin Grubinger poslušajte na: https://www.youtube.com/watch?v=qOZ1lMeN3xY

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni