Čarobni saksofon – koncert Hrvatskog komornog orkestra u CKIM-u

Čarobni saksofon – koncert Hrvatskog komornog orkestra u CKIM-u

Hrvatski komorni orkestar održat će u ponedjeljak, 11. travnja peti po redu koncert u svojoj koncertnoj sezoni pod nazivom Čarobni saksofon. Uz pratnju orkestra nastupit će istaknuti hrvatski saksofonist Nikola Fabijanić. Hrvatskim komornim orkestrom ravnat će maestro Igor Tatarević, pedagog i violinist, inače prepoznati ljubitelj i promicatelj Mozartovih djela u Hrvatskoj. Koncert će početi u 20 sati u Velikoj dvorani Centra za kulturu i informacije Maksimir na adresi Lavoslava Schwarza 18.

Program koncerta čine poznate komorne skladbe: Divertimento u B-duru Wolfganga Amadeusa Mozarta, Koncert za saksofon i gudače Aleksandra Konstantinoviča Glazunova te Serenada za gudače Josefa Suka.

Ulaznice po cijeni od 40 kuna možete kupiti na blagajni Centra jedan sat prije početka koncerta.

Saksofonist Nikola Fabijanić svoje umjetničko djelovanje vrlo uspješno ostvaruje kao solist, komorni i orkestralni glazbenik te kao pedagog. Zaposlen je u G.Š. Pavla Markovca, a stalni je solo saksofonist u orkestrima Zagrebačke filharmonije i Sinfonijskog orkestra HRT-a s kojima ostvaruje značajne nastupe te snima za radio i televiziju. Gost profesor je na Umjetničkoj akademiji u Novom Sadu i Akademiji umjetnosti u Banja Luci. Od 2021.godine ravnatelj je Centra za kulturu Jastrebarsko. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni