Čarobni dan u Maksimiru okupio 30.000 posjetitelja

Čarobni dan u Maksimiru okupio 30.000 posjetitelja

Parkom Maksimir prošetale su maskote i kostimirani likovi iz mnogobrojnih crtića i filmova te su mnogu djecu odveli na prekrasno putovanje u svijet mašte u kojem je, kao i na Čarobnom danu, sve moguće!

U Parku Maksimir, jednom od najljepših europskih parkova, 11. rujna održao se Čarobni dan, obiteljski događaj prepun interaktivnih sadržaja. Po drugi puta, parkom i šumom Maksimira zavladala su djeca koja su se okušala u mnogobrojnim edukativnim, kreativnim, zabavnim i sportskim aktivnostima.

U dječjoj Čarobnoj zemlji organizirana je velika i raznolika paleta besplatnih edukativnih, sportskih, kreativnih i zabavnih radionica u želji da djeca dođu do novih spoznaja vezanih za stjecanje i unapređenje novih znanja. Djeca su isprobala različite radionice i na taj način mogli su otkriti svoje skrivene potencijale, znanja i vještine koje bi mogli razvijati i kojima bi se mogli baviti u svoje slobodno vrijeme. Radionice za djecu organizirale su udruge, klubovi, društva, različite škole (sportske, glazbene, plesne, škole stranih jezika), kulturni centri. U pripremljenim sadržajima prepunim zabave uživali su mališani, ali i roditelji te su tako zajedno, aktivno proveli dan u prirodi.

Parkom Maksimir prošetale su maskote i kostimirani likovi iz mnogobrojnih crtića i filmova te su mnogu djecu odveli na prekrasno putovanje u svijet mašte u kojem je, kao i na Čarobnom danu, sve moguće!

carobni-dan-princeze

Oduševio je i zabavni program na velikoj pozornici u kojem se našlo za svakoga po nešto: veliki i mali pjevači, bandovi, zborovi, kulturno umjetniča društva, plesne skupine, mađioničari i glumci.

Uz puno glazbe, zabave i plesa te obiteljskih aktivnosti ovaj dan je čaroban i po tome što je cijela obitelj mogla posjetiti Zoološki vrt po cijeni samo jedne ulaznice. Za posjet ZOO vrtu bila je potrebna online prijava na koju se u rekordnom vremenu prijavilo 1000 zainteresiranih obitelji (što je i bio predviđeni kapacitet) te dobilo kupon pogodnosti s kojim su tog dana mogli posjetiti ZOO Zagreb po čarobnoj cijeni “1 ulaznica = 1 obitelj”.

Uz zabavno edukativni karakter priredbe, Čarobni dan ima i dobrotvorni karakter pa se tako svaki put pomaže i onima koji nisu u mogućnosti sami si priuštiti slobodne aktivnosti. Uz pomoć pokrovitelja i poslovnih partnera više od 100 darovite djece iz socijalno ugroženih obitelji imat će priliku besplatno pohađati aktivnosti koje ih zanimaju kroz cijelu školsku godinu 2016/2017 i tako pridobiti nova znanja koja će im koristiti kasnije u životu.

Kako bi dolazak u Maksimir učinili što jednostavnijim, ali i atraktivnijim za mališane, Zagrebački Holding osigurao je tramvaj i vlakić kojim su se posjetitelji besplatno vozili u Park Maksimir.

Na drugom hrvatskom Čarobnom danu bilo je oko 7000 obitelji, a 30 000 roditelja i djece prošlo je kroz Maksimir. I svi su pronašli nešto zanimljivo, probali i naučili nešto novo i lijepo se proveli.

Ključan sastojak Čarobnog dana bila su nasmiješena lica koja su čarobni ambijent Parka Maksimir ispunila radošću, smijehom i zadovoljstvom te učinila ovaj dan još čarobnijim.

carobni-dan-zbor

Čarobni dan održao se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Zagrebačkog Holdinga. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni