Cahun preselio u Vlašku

Cahun preselio u Vlašku

Cahun, poznati zagrebački obrt za izradu šešire, nakon 69 godina više nije Pod zidom. Obitelj je nedavno svoj čuveni obrt preselila u Vlašku 59, piše Telegram.

Novi dućan, koji se nalazi preko puta hotela Jadran u Vlaškoj, ispunjen je, kao i prijašnji do stropa redovima unikatnih šešira, kakve Cahunovi rade posljednje 83 godine otkako je djed prvu radnju otvorio u Palmotićevoj. U novi prostor uselili su u lipnju, no prije toga su ga dugo uređivali.

“Onaj prostor Pod zidom dobili smo od Grada Zagreba, no on je sada u procesu vraćanja starim vlasnicima. Ja sam bila i suvlasnik, ali nisam htjela raditi probleme. To se naprosto treba i mora vratiti ljudima kojima i pripada. Nije me nitko tjerao, ali nisam željela odugovlačiti cijelu stvar. Zato smo odlučili preseliti”, izjavila je za Josipa Cahun koja danas vodi obrt.

Zlatko Cahun od kojeg je kćer Josipa naslijedila obrt

Polako se, kaže, navikavaju, ali ništa ne može zamijeniti ono što su ona i njezina obitelj gradili od 1949. otkad su bili Pod zidom na broju 8. “I dalje svako jutro prije posla odlazim na plac i sa susjedima sjednem u kafić preko puta našeg, sad bivšeg, prostora. Srce mi se stegne svaki put. To si teško možete zamisliti, ali mi smo vam tamo stvarno svi bili kao obitelj. Sad smo otišli 5 minuta dalje, ali tu toplinu koju smo imali na Dolcu teško da ćemo ikad više opet imati”, govori Cahun za Telegram i dodaje kako je i nova lokacija u Vlaškoj sasvim dobra. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni