C.I.O.S.-ovo postrojenje gori po treći put

C.I.O.S.-ovo postrojenje gori po treći put

(Foto: PolitikaPlus)

Još uvijek gori postorjenje C.I.O.S. grupe na zagrebačkom Jankomiru, gdje je požar buknuo u ponedjeljak, negdje oko 20 sati. Kako su nam danas poručili iz Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba, požar bi mogli gasiti iduća dva do tri dana. Potvrdili su nam kako je na terenu oko dvadeset vozila Javne vatrogasne postaje plus članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava, odnosno oko 125 vatrogasaca. Rekli su nam kako na terenu gore različite vrste otpada, od plastike i gume, što im otežava gašenje.

S druge strane, iz instituta Nastavnog zavoda za javno zdravstvo »Dr. Andrija Štampar« obratilo se priopćenjem u kojem su naglasili da će nastaviti s kontinuiranim mjerenjima kvalitete zraka, a o eventualnoj opasnosti javnost će bez odgode biti obaviještena.

Iz same C.I.O.S. grupe sinoć su napisali da je požar zahvatio otvoreno skladište CE-ZA-R-a Centra za reciklažu te su nadodali kako ondje gori otpadni otpadni namještaj, ali i drveni otpad, kao i dio otvorenog skladišta. No kako prenosi Večernji list, iz tvrtke su sumnjaju da je požar podmetnut jer je zaštitar prije izbijanja primijetio jedriličara (paraglajdera) koji je kružio nad otpadom.

U Uredu za upravljanje u hitnim situacijama rekli su nam da će javnost biti upućena nakon sastanka s ključnim akterima. Nadodajmo tome i informaciju da je sinoć pročelnik Ureda Pavle Kalinić za HRT izjavio kako »nema opasnosti za zdravlje građana« jer gori drvo, a ne plastika. Zamolio je sugrađane da zatvore prozore kako ne bi udisali dim.

Treba podsjetiti kako ovo nije prvi požar u spomenutom postrojenju. Slični događaji zabilježeni su prije dvije godine, kada je u razmaku od deset dana dva puta gorilo spomenuto postrojenje. Baš kao i sada, nema službene potvrde o ozlijeđenima.  (Matej Knežević)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni