Burno u Laburistima: Nansi Tireli nova predsjednica, Vuljanić odlazi

Burno u Laburistima: Nansi Tireli nova predsjednica, Vuljanić odlazi

„Zaključio sam da se moje ideje ne prihvaćaju, a ja nisam spreman raditi nešto što smatram besmislenim, a smjer u kojem stranka ide je besmislen. Nije uvaženo moje mišljenje dobrim brojem glasova i odlučio sam da je vrijeme da se pozdravim“, kazao je za tportal Vuljanić

Laburisti su u nedjelju 15. veljače na drugom Saboru stranke izabrali novo rukovodstvo. Čelnu poziciju je nakon Dragutina Lesara, osnivača stranke i sadašnjeg šefa Kluba zastupnika, preuzela Nansi Tireli koja je sedam mjeseci vršila tu funkciju. Prvi pomoćnici su joj Jaroslav Pecnik i Robert Greblički u svojstvu potpredsjednika, te Damir Hrdas u ulozi tajnika. Na izborima je sudjelovalo 186 delegata. Tireli je osvojila 117 glasova, dok su tri listića bila nevažeća.

„Izabrani su i novi sastavi središnjih tijela koja će se u vrlo kratkom roku konstituirati i krenuti u nove projektne izazove, naravno samo s jednim ciljem – kreiranjem društva pravedne raspodjelebrige za ljude i brige za zemlju!“, izvještavaju iz Stranke rada.

Upitna lijeva opcija

Protukandidat Antun Kapraljević čestitao je novoj predsjednici, ali je i izjavio kako „nije siguran da će lijeva opcija htjeti ostati u stranci“ te da će o tome još razmisliti. Tako je Nikola Vuljanić odlučio napustiti stranku, kojoj je bio jedan od osnivača, nakon što nije izabran za glavnog tajnika stranke.

„Zaključio sam da se moje ideje ne prihvaćaju, a ja nisam spreman raditi nešto što smatram besmislenim, a smjer u kojem stranka ide je besmislen. Nije uvaženo moje mišljenje dobrim brojem glasova i odlučio sam da je vrijeme da se pozdravim s prijateljima, bez ikakve ljutnje“, kazao je za tportal Vuljanić. Ipak ostaje u saboru kao nezavisni zastupnik.

Bivši predsjednik Dragutin Lesar nije se kandidirao ni za jednu funkciju u stranci, a kao predsjednik radnog predsjedništva vodio je cjelodnevni sabor. (I. C.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni