Burilović pozvao na očuvanje domaće proizvodnje kupnjom hrvatskih proizvoda

Burilović pozvao na očuvanje domaće proizvodnje kupnjom hrvatskih proizvoda

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu danas je otvorena dvodnevna akciju Kupujmo hrvatsko koja se održava u organizaciji Hrvatske gospodarske komore s ciljem promocije nositelja znakova Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko.

»Hrvatska gospodarska komora više od dva desetljeća akcijom „Kupujmo hrvatsko“ potiče domaću proizvodnju i promovira domaće proizvode te nastoji senzibilizirati građane o važnosti kupovine takvih proizvoda što je posebno važno za očuvanje radnih mjesta i poticanje novog zapošljavanja«, istaknula je na otvorenju zamjenica gradonačelnika doc. dr. Olivera Majić.

Dodala je kako osim toga ova akcija omogućuje domaćim proizvođačima izravan kontakt s predstavnicima turističke zajednice, gostima našega grada i sugrađanima.

»Grad Zagreb različitim mjerama i aktivnostima poticao je i potiče domaću konkurentnost odnosno hrvatske i zagrebačke obrtnike i poduzetnike. U 2018. godini broj obrtnika i poduzetnika porastao je za oko 4000«, kaže Majić.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović naglasio je da je HGK 22. godinu zaredom nositelj akcije Kupujmo hrvatsko te da su uspjeli probuditi svijest hrvatskih građana o važnosti kupovanja domaćih proizvoda.

»Gotovo 300 proizvođača koji sudjeluju u akciji čuvari su hrvatske proizvodnje te ih moramo podržati na način da kupujemo upravo njihove proizvode«, poručio je Burilović. (ZG-m)