Bundevijada u zagrebačkom ZOO-u

Bundevijada u zagrebačkom ZOO-u

(Foto: ZOO Zagreb)

U Zoološkom vrtu grada Zagreba u subotu, 26. listopada bit će održana tradicionalna »Bundevijada«. Posjetitelji će od 11 do 13 sati u Kineskom paviljonu moći sudjelovati u dubljenju bundeva koje će potom biti poslužene stanovnicima ZOO-a, poznatog i kao Divlje srce grada.

Blagodati čudesnog povrća dobro su poznate ljudima, a vesele im se i životinje. Neke životinje obožavaju okus slasne bundeve, neke u bundevama pronalaze omiljene poslastice, a nekima su velike povrtnice poligon za istraživanje i igru.

Posluživanje bundeva služi životinjama za obogaćivanje životnog prostora, a Zoološki vrt grada Zagreba posjetitelje uključuje u s time povezane aktivnosti. Za obogaćivanje životnog prostora životinja mogu se koristiti razne stvari, no prednost se daje onima prirodnog podrijetla. Bundeve su se pokazale kao jedno od najboljih rješenja. Dolaze u velikom broju oblika, veličina i okusa, a uz malo mašte s njima se može uistinu svašta.

Ono što će posjetitelji od bundeva napraviti ove godine, moći će se vidjeti u 13 sati. Nakon toga bundeve će se unijeti u nastambe afričkih lavova, merkata, mungosa, bjelorukih gibona, pekarija, kljunorožaca, valabija i prstenastorepih lemura… (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni