Bundekfest 2015: Koncerti i domaći proizvodi iz cijele Hrvatske

Bundekfest 2015: Koncerti i domaći proizvodi iz cijele Hrvatske

U sklopu Bundekfesta predstavit će se mala gospodarstva iz cijele Hrvatske, a do sada se prijavilo više od 50 izlagača iz 11 županija

Informacije o ukidanju Bundekfesta opovrgnula je Koncertna direkcija Zagreb koja je na današnjoj konferenciji za medije u Gradskoj upravi najavila održavanje festivala ovog vikenda – od 22. do 25. listopada.

Ovogodišnju manifestaciju na Trgu županija obogatit će gastro i kulturni proizvodi iz svih hrvatskih županija.

„U Glavnom šatoru posjetitelje očekuje program hrvatskih izvođača – u četvrtak Bundekfest otvara Zabranjeno pušenje, a dan kasnije bit će koncert Marijana Bana i grupa Diktator. Subota je rezervirana za Maju Šuput, dok u nedjelju sva programska zbivanja na Bundekfestu zatvara grupa Magazin. Na Trgu županija bit će pozornica gdje će se održavati kulturno-glazbeni program, kojega kreiraju same županije predstavljajući svoje eno, kulturnu, glazbenu i gastro izvrsnost“, kazao je Josip Nalis, ravnatelj Koncertne direkcije Zagreb, pritom naglasivši kako je ulaz na sva događanja i koncerte besplatan.

Uz koncerte koji će se održavati od 21 sat, dnevni program će se na šetnici obogatiti raznolikom ponudom delicija, vina i likera, uz tamburaše i zabavnu glazbu, a najmlađe će posebno razveseliti lunapark.

„U sklopu Bundekfesta dajemo priliku malim gospodarstvima da se predstave, a do sada se prijavilo više od 50 izlagača iz 11 županija. U subotu ćemo od 11 sati dijeliti besplatni kesten, a s posebnim delicijama ćemo obilježiti i Dan jabuka“, najavio je Emil Tuk, pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo.

Iako se ovaj put festival održava gotovo mjesec dana kasnije i u puno kraćem formatu, gradonačelnik Milan Bandić kazao je kako je važan sadržaj, a ne robovanje datumima, te kako su sami sudionici željeli nešto kraći događaj.

„Dugo smo razmišljali što učiniti, da nešto održimo što možda postane tradicionalno, a možda je ovo najbolji put. Bundekfest je zamišljen kao okupljanje onoga što imaju Zagreb i županije, a prema svim prognozama ne očekuje se kiša nadolazećeg vikenda“, izjavio je Bandić dodavši kako ovaj festival ima kulturološki, gospodarski, gastronomski, turistički i međunarodni značaj.

Inače, na pitanje novinara koliko je zadovoljan s brzinom pravosuđa, s obzirom da je prije točno godinu dana uhićen, Bandić je kratko odgovorio kako „je rekao sve što ima reći o tome“.

I.Conjar

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni