Bullittov povratak

Bullittov povratak

(Foto: Ford)

Novi Mustang dolazi u jednakoj tamno zelenoj boji kao i originalni auto i iz 1968. godine, ima novi V8 motor te poneke kromirane detalje karakteristične za kraj šezdesetih

Iako je nastup Stevea McQueena u filmu Bullitt svakako bio nezaboravan, mnogima je prava zvijezda tog filma bio zapravo Ford Mustang GT 390 iz 1968. godine, koji se pokazao kao odličan izbor za epsku automobilsku potjeru ulicama San Francisca (o čemu smo već nešto pisali: https://zg-magazin.com.hr/bullittova-nocna-mora/ ). Ove godine obilježava se 50. godišnjica spomenutog filma što je Ford iskoristio za predstavljanje svog novog modela koji nosi (prez)ime policijskog poručnika iz istoimenog filma – Mustang Bullitt. Novi Mustang dolazi u jednakoj tamno zelenoj boji kao i originalni auto i iz 1968. godine, ima novi V8 motor te poneke kromirane detalje karakteristične za kraj šezdesetih, kao i dršku mjenjača koja nalikuje biljarskoj kugli.

Novi 5,0-litreni V8 motor raspolaže s 475 KS (355 kW) i 637 Nm okretnog momenta te je tome superioran u odnosu na prethodnika. Zahvaljujući modernoj tehnologiji primijenjenoj na motoru, Mustang Bullitt postiže brzinu od 262 km/h, odnosno 13 km više od standardnog Mustanga GT.

No ono po čemu se Mustang Bullitt ističe jest njegova vanjština. U ponudi su dvije boje, sjenovito crna i tamno zelena, od kojih je posljednja boja, ona iz filma. Kako bi se dodatno naglasilo dizajnersko naginjanje ka izvorniku, Mustang Bullitt ima suptilne kromirane umetke oko stakala i prednje rešetke, 19-inčne aluminijske kotače, Brembo kočnice, mjenjač u stilu biljarske kugle i crnu kožnu unutrašnjost sa zelenim naglascima.

Moderni dodatci nisu zaboravljenim, pa Bullittova vozačka konzola ima 12-inčni digitalni LCD klaster s jedinstvenom sekvencom dobrodošlice iz Bullitta, sustavom zabave osjetljivim na dodir Ford Sync te grijani kožni volan s logotipom Bullitt.

Kao i kod bilo kojeg Mustanga, dostupne su i tvornički ugrađene opcije, uključujući i Bullitt Electronics Package koji sadrži stvari kao što su navigacija, nadograđeni zvučni sustav, sustav pamćenja položaja sjedala i ogledala, retrovizori s praćenjem mrtvog kuta s upozorenjem. Navedene opcije uključuju Fordov MagneRide poluaktivni ovjes i Recaro sjedišta.

Zaključno, novi Mustang Bullitt bit će službeno predstavljen javnosti na sajmu automobila u Detroitu pored izvornika iz 1968. godine. Nakon toga moći će ga se kupiti po cijeni koja će se u Americi kretati između 45.000 i 55.000 dolara. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni