Bučijada – manifestacija koja postaje zaštitni znak Ivanić-Grada

Bučijada – manifestacija koja postaje zaštitni znak Ivanić-Grada

11. Bučijada održat će se 17. i 18. listopada u Ivanić-Gradu, dok je izložba „Pumpkintown“ akademske slikarice Ivane Ožetski uvod u ovu sve poznatiju manifestaciju

Izložba „Pumpkintown“ akademske slikarice Ivane Ožetski u prostorijama Turističke zajednice Zagrebačke županije uvod je u ovogodišnju 11. Bučijadu u Ivanić-Gradu koja će se održati 17. i 18. listopada.

„Ponosna sam na svoj grad te je izložba moj kulturni doprinos duhu Bučijade, manifestaciji koja je postala zaštitni znak Ivanić-Grada. S obzirom da mi je izazov sve što se rukama može izraditi, bilo je samo pitanje vremena i inspiracije kada će buče doći na red“, rekla je autorica izložbe predstavljajući likove koji su napravljeni od suhe buče. Izložba se može pogledati do 28. rujna 2015. u prostorijama Turističke zajednice Zagrebačke županije radnim danom od 8:00 do 16:00 sati.

„Drago mi je što smo opet ugostili izložbu Pumpkintown u našim prostorijama kao jednu od najposjećenijih izložbi koja je postala svojevrsna uvertira u najavi Bučijade u Ivanić-Gradu. Bučijada kao atraktivna turistička manifestacija u sebi sadrži svu raskoš turističke ponude Zagrebačke županije od ljepote krajolika, bogate gastronomije, raznovrsnih kulturnih običaja, cikloturističkih staza te ostalih zabavnih sadržaja“, rekla je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ružica Rašperić na otvaranju izložbe.

Zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada Željko Posilović izrazio je zadovoljstvo što je Bučijada u deset godina napredovala od lokalne do značajne regionalne gospodarsko-turističke manifestacije s bogatim pratećim sadržajima od izložbi, koncerata, prikaza narodnih običaja, edukativnih radionica, kazališnih predstava te izložbeno-prodajnog sajma buča i proizvoda od buča. Uz to, zamjenik je najavio i dolazak predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na ovogodišnju Bučijadu. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni