Bubnjevi kulture u Močvari

Bubnjevi kulture u Močvari

Udruženje studenata filozofije i suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku pozivaju na kulturni događaj Bubnjevi kulture na temu Umjetnost i sloboda.

Susret će se održati u utorak, 5. travnja 2016., s početkom u 21.00 sat, u klubu »Močvara«, Trnjanski nasip bb u Zagrebu. Program susreta sastoji se od dva dijela, prvog, u kojem će se uz performans voditi rasprava o temi događaja, te drugog, u kojem će se posjetitelji moći družiti uz glazbenu slušaonu na odabranu temu.

Godinama svjedočimo sukobima na kulturnoj i političkoj sceni, a odnedavno je i Hrvatska zahvaćena napetošću neslaganja oko uloge kulture u društvu, što izravno utječe na budućnost shvaćanja smisla umjetnosti i slobode, ne samo iz osobne, već državno-političke perspektive. Stoga, Bubnjevi kulture će obnoviti pitanje o tome što su uopće umjetnost i sloboda, a kroz dijalog sa sudionicima i posjetiteljima, uz živi nastup gostujućih umjetnika i tematsku slušaonu koja ih prati, te oslanjajući se na misli filozofa i umjetnika, nastojat će se razumjeti i raspraviti životni problemi koji nastaju iz ovih sukoba, odnosno shvatiti bitna moralna dimenzija cjelokupne problematike.

Gosti tribine:

Siniša Matasović – slammer (Zagreb),
Zlatko Majsec – slammer (Zagreb),
Dino Tremens – slammer (Zagreb),
dr. sc. Hrvoje Jurić (gostujući moderator) – pjesnik i filozof (Filozofski fakultet u Zagrebu)  (zg-m)