Brzopotezni turnir “Donji grad 2017” osvojio Srđan Basarić

Brzopotezni turnir “Donji grad 2017” osvojio Srđan Basarić

U povodu Dana gradske četvrti u petak 22. rujna na Branimircu je održan brzopotezni šahovski turnir. Dan gradske četvrti Donji grad u Zagrebu obilježava se 23. rujna, na Međunarodni dan očuvanja kulturne baštine i Dan europske baštine. Vijeće gradske četvrti, koje je organizator obilježavanja, odlučilo se pred osam godina za ovaj datum jer se na području Donjega grada nalazi velik broj muzeja, galerija, kazališta i drugih kulturnih ustanova i znamenitosti pa je Donji grad svojevrsno kulturno središte Hrvatske.

Na turniru se igralo švicarskim sustavom sparivanja u 9 kola, a uvjerljivu je pobjedu odnio majstorski kandidat Srđan Basarić s osvojenih 8,5 bodova. Drugi je bio Damir Mravunac sa 6,5 bodova, koliko je osvojio i trećeplasirani junior Ante Leon Starčević, ali uz slabije dodatne kriterije. Četvrto mjesto sa 6 osvojenih bodova zauzeo je Marjan Pehnec, najstariji igrač turnira!

Koordinacija udruga Branimirac pripremila je i dodijelila skromne predmetne nagrade pobjednicima, najuspješnijim mladim i starim igračima, šahisticama i šahovskim amaterima. Turnir je otvoren prigodnom glazbenom točkom članova, a završen druženjem uz skromnu zakusku.

Poredak na turniru: 1. Srđan Basarić s 8,5 bodova, 2-3. Damir Mravunac i Ante Leon Starčević 6,5, 4. Marjan Pehnec 6, 5-6. Milan Tušek i Franjo Josip Marković 5,5, 7-8. Damjan Horvat i Božo Jurišić 5, 9-13. Mirko Raljić, Renato Ognjan, Miroslav Nagl i Borivoj Đurić i Borislav Ranogajec 4,5, 14-17. Nenad Mudrinić, Dejan Glišić, Ivan Horvatinec i Slavko Putar 4, 18. Mira Srebro 3,5, 19. Leon Putar 3, 20-21. Branko Mišković i Miladin Pilipović 2, te 22. Darijan Mišak 1,5 bod.

Dejan Glišić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni