“Brzi i žestoki” u Zagrebu

“Brzi i žestoki” u Zagrebu

Utrka okuplja oko 300 sudionika iz BiH, Mađarske, Srbije, Slovenije i drugih zemalja koji se natječaju u četiri kategorije

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, danas se u Gradskoj upravi sastao s organizatorima utrke ubrzanja Brzi i žestoki, predvođenim predsjednikom AK Brzina Dariom Ljubičićem radi dogovora o održavanju utrke u Zagrebu, 4. i 5. lipnja.

»Sada smo bili na završnom sastanku na kojem smo se svi složili da utrku selimo u Zagreb, na Aveniju Dubrovnik kod Velesajma«, rekao je nakon sastanka Dario Ljubičić. Uz napomenu da je utrka uhodana što se tiče organizacije, istaknuo je da od Grada Zagreba trebaju dozvole i tehničku podršku, kao i odobrenje za zatvaranje ulica.

»Ova utrka okuplja oko 300 sudionika iz BiH, Mađarske, Srbije, Slovenije i drugih zemalja koji se natječaju u četiri kategorije. Očekujemo oko 20.000 posjetitelja i vjerujemo da ćemo napraviti spektakl kakav Zagreb zaslužuje dodao je predsjednik AK Brzine. Mislim da će ova utrka podići veliku prašinu i podići cijeli auto-sport na višu razinu, a utrku iz Velike Gorice selimo u Zagreb, između ostalog, zato jer nam je Klub registriran u Zagrebu pa će rješavanje nekih tehničkih detalja biti lakše«, dodao je.

Voditeljica podružnice Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić napomenula je da su svi događaji koji doprinose održavanju Zagreba na nivou jedne od svjetskih i europskih destinacija i vodeće Europske destinacije dobrodošli, podsjetivši da se početkom travnja održava Zagreb Auto Show. »Vjerujemo da će ova dva događanja doprinijeti razvoju automobilske industrije i auto-sporta, a Zagreb nastavlja i dalje s dinamikom kakvu zaslužuje metropola«, kaže.

»Grad će osigurati sve što je potrebno za sigurnost utrke i gledatelja, kao i organizaciju prometa i javnog prijevoza 4. i 5. lipnja zbog zatvaranja prometa na trasi utrke – od ulice Većeslava Holjevca do križanja Kajzerica-Trnsko u oba smjera«, napomenuo je zamjenik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Alan Ordulj. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni