Brzi i žestoki ponovno u Zagrebu

Brzi i žestoki ponovno u Zagrebu

Vikend događanja u Zagrebu i okolici

ZAGREB

3. i 4. 6.

32. Oldtimer rally Oldtimer kluba Zagreb “Zagreb – V. Gorica – Turopolje”

Oldtimer klub Zagreb zajedno s Tehničkim muzejom “Nikola Tesla” Zagreb organizira tradicionalni zagrebački međunarodni OLDTIMER RALLY. Rally se održava 03. i 04. lipnja 2017. Klub okuplja ljubitelje sačuvanih i obnovljenih automobila i motocikala proizvedenih do kraja 1986. godine te je priredba uvedena u kalendar Turističke zajednice grada Zagreba. Predviđen je nastup oko 100 posada.

Subota, 03. lipnja:

Od 08 00- 12 00 sati okupljanje, izložba vozila u dvorištu Tehničkog muzeja “Nikola Tesla” Zagreb.

Od 12 00 sati promotivna vožnja ulicama grada Zagreba. Prolazak vozila ulicama: Savska, Trg. D. Petrovića, Brozova, B. Adžije, Kršnjavoga, Rooseweltov trg, Trg. Maršala Tita, Masarykova, Teslina, Trg N. Š. Zrinskog – Park Zrinjevac, Trg Josipa Jurja Strossmayera, Trg kralja Tomislava, Ulica kneza Branimira, te u nastavku Heinzelova ulica, Ulica Grada Vukovara do tzv. “Chromos” tornja.

Nedjelja 04. lipnja:

Od 08 30 – 10 00 sati okupljanje sudionika na Trgu maršala Tita oko HNK.

U 10 00 sati start vozila i vožnja trasom rallya. Nakon izlaska iz prostora HNK, Savskom do Ulice Grada Vukovara, Ulice Hrvatske Bratske Zajednice – Most Slobode, zatim Avenija Većeslava Holjevca prema Lukavcu ( dvorac ) gdje se očekuje dolazak kolone u 11 00 sati uz zadržavanje i kulturni-umjetnički program, polazak prema Lomnici i zadržavanje u prostoru “Kurije Bedeković” cca. jedan sat, odlazak u Veliku Goricu, parkiranje u centru u organizaciji Turističke zajednice Velike Gorice, uz posjet “Muzeju Turopolja” i izložbu starodobnih vozila u trajanju od cca 1 sat.

Polazak u 14 30 sati iz Velike Gorice do izletišta “Ključić Brdo” gdje će biti priređen ručak uz podjelu priznanja i nagrada učesnicima.

3. i 4. 6.

Brzi i žestoki opet na zagrebačkim cestama

Utrka ubrzanja Brzi i žestoki powered by Ciak Auto i ove se godine vraća na vrući asfalt Avenije Dubrovnik i najavljuje još veći spektakl! Tijekom dva dana održavanja, u subotu 3. i nedjelju 4. lipnja, posjetitelji će uživati u utrci najnabrijanijih vozila iz 15 zemalja koji će se na stazi duljine četvrt milje (402 m) natjecati za titulu najbržeg.

Dionica Avenije Dubrovnik pokraj Zagrebačkog Velesajma će, osim impresivnih automobila i motocikala, i ove godine ugostiti popularne Dragstere – zvijeri koje se mogu zaustaviti samo uz pomoć padobrana.

Prošle godine utrku je posjetilo više od 25.000 posjetitelja, sudjelovalo je više od 300 atraktivnih automobila i 40 motocikala koji su u Zagreb stigli iz Austrije, Mađarske, Srbije, Slovenije, BiH i drugih zemalja regije. Događaj je  upotpunilo i natjecanje u jačini decibela automobilskih audio sustava koji su se penjali do impresivnih 154.7 decibela što je glasnije od zvuka polijetanja zrakoplova.

Ove godine posjetitelji će moći uroniti u svijet virtualne stvarnosti, dame će moći pokazati i dokazati svoje vozačke sposobnosti u testu spretnosti, a najmlađi posjetitelji će se moći okušati u karting utrci za najmlađe. Neće manjkati ni glazbenog sadržaja pa će tako subotnja večer biti zaključena koncertom popularnog Giuliana, a posjetitelje očekuje i prijenos finala Lige prvaka na otvorenom. Cjelokupno događanje će popratiti preko 80 prekrasnih hostesa

Nedjelja, 4. 6.

11:00

Tehnički muzej »Nikola Tesla« – Radionica: Druženje s Teslom

Sigurno ste već čuli za Nikolu Teslu, jednog od najvećih izumitelja svih vremena. Njegovi izumi svuda su oko nas, samo promislite! Izmjenična struja u kućanstvu – to vam je omogućio Nikola Tesla! Ili, na primjer, programe mijenjate pomoću daljinskog upravljača. I to je isto Teslina zasluga. Slušate radio? Tesla je omogućio prijenos signala. Zapravo, možemo reći da je većina uređaja modernog svijeta koji nas okružuju izumljena upravo zahvaljujući Tesli.

Tehnički muzej Nikola Tesla, koji naziv nosi upravo po ovom istaknutom znanstveniku, omogućit će vam da ga upoznate, popričate s njime, pitate ga sve što vas zanima o njegovu životu, razmišljanjima, izumima, a možda vas izabere i za osobnog pomoćnika… A nakon upoznavanja i razgovora, Tesla će vam pokazati svoj kabinet i, uz pomoć asistenta, demonstrirati neke od svojih izuma.

Program je namijenjen djeci u dobi od 6 do 12 godina. Roditelji te bake i djedovi u pratnji su također dobrodošli! Program je uključen u cijenu ulaznice za stalni postav i dodatno se ne naplaćuje. Broj sudionika je ograničen.

Za sudjelovanje u programu potrebno je prijaviti se putem elektroničke pošte kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr ili na broj: 01/ 4881-643

 

IVANIĆ-GRAD

 Subota, 3. 6.               

09:00-18.00

Trg V.Nazora

13. Obrtnički Sajam „Tradicija, gastronomija i turizam“

Organizator: Udruženje obrtnika Ivanić-Grada

Povijesna postrojba „10.satnija“ Ivanić-Grad

17:00

9. Međunarodni žabarski karneval

Prijem predstavnika karnevalskih skupina u Gradskoj knjižnici Ivanić-Grad

19:00

Trg V.Nazora

Povorka karnevalskih skupina i koncert grupe „Vrijeme ljubavi“

 

SVETA NEDELJA

Subota, 3. 6.

17:00

17. Malogorički susreti folklornih i pjevačkih društava

Nogometno igralište u Maloj Gorici (veliki šator)

Organizator: KUD Mala Gorica

 

SVETI IVAN ZELINA

2.-3. 6.
49. Izložba vina kontinentalne Hrvatske

Sportska dvorana Sv. Ivan Zelina

Informacije: www.tz-zelina.hr

 

VELIKA GORICA

2. -4. 6.

Park dr. Franje Tuđmana

Sve za pet! – prigodna prodaja knjiga iz otpisa

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni