Brončani stolnotenisač Jozić nagrađen sportskom opremom

Brončani stolnotenisač Jozić nagrađen sportskom opremom

Župan je Joziću čestitao na velikom sportskom uspjehu, dodavši kako je to uvijek dobar način promocije države, ali i grada i županije. Dodao je kako je Hrvatska, unatoč malom broju stanovnika, prepoznata kao zemlja uspješnih sportaša  s mnogo osvojenih medalja na važnim međunarodnim natjecanjima, u raznim sportovima

Zagrebački župan Stjepan Kožić danas je, u prostorijama Zagrebačke županije, nagradio stolnotenisača Pavla Jozića, koji je na nedavno održanom Europskom stolnoteniskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u talijanskom Lignanu, zajedno s Dinkom Obilinovićem, osvojio brončano odličje kod muških parova. U kategoriji 6 stojeći do brončanog odličja došli su zahvaljujući boljoj set razlici pobijedivši ruski par sa 3:1. Pavao Jozić, član Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom Samobor i Sveta Nedelja nagrađen je sportskom opremom u vrijednosti od 10.000 kuna, za koju je župan ocijenio da će mu zasigurno dobro doći.

Župan je Joziću čestitao na velikom sportskom uspjehu, dodavši kako je to uvijek dobar način promocije države, ali i grada i županije. Dodao je kako je Hrvatska, unatoč malom broju stanovnika, prepoznata kao zemlja uspješnih sportaša  s mnogo osvojenih medalja na važnim međunarodnim natjecanjima, u raznim sportovima.

Napomenuo je kako je Županija u proračunu za program javnih potreba u sportu osigurala 6,5 milijuna kuna, dok općenito za potrebe sporta i kulture izdvaja gotovo 40 posto proračuna te po tome prednjači u odnosu na ostale hrvatske županije.  Kožić je podsjetio na kontinuirano ulaganje u izgradnju i uređenje sportskih objekata na području županije. Trenutačno je u realizaciji dvorana u Svetoj Nedelji – Rakitju čija će izgradnja koštati šest milijuna kuna, od kojih će 50 posto, odnosno tri milijuna kuna platiti Zagrebačka županija.

Predstoji SP u Pekingu 2014.

Pavao se zahvalio na podršci i najavio kako će dati sve od sebe da ostvari dobar rezultat i na  predstojećem Svjetskom prvenstvu u Pekingu. Za nastup u Lignanu pripremao se, kaže, svakodnevno 4 – 5 mjeseci, trenirao je u Samoboru i Zagrebu, a nakon silnog uloženog truda ni rezultati nisu izostali.

Našem je mladom stolnotenisaču, ujedno i članu Hrvatske paraolimpijske reprezentacije, tijesno promaknuo uspjeh i u pojedinačnim natjecanjima, ali, kako to već bude, nedostajalo je i malo sreće.

Prijemu su prisustvovali još i predsjednik Sportskog saveza osoba s invaliditetom Zagrebačke županije Darko Matić, Pavlov otac i član izvršnog odbora Sportskog saveza osoba s invaliditetom Zagrebačke županije Viktor Jozić, zamjenik župana Rudolf Vujević, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije Vjeran Štublin, predsjednik Zajednice Športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović te glavni tajnik Zajednice Športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Juro Horvat.

Tekst i foto: Boris Jagačić