Brojni uglednici na komemoraciji Arsenu Dediću

Brojni uglednici na komemoraciji Arsenu Dediću

„Umro je posljednji čovjek koji je mogao ujediniti regiju bivše Jugoslavije, kako u životu tako i u smrti“, kazao je Igor Mandić

Veliki pjesnik, neprikosnovena glazbena veličina, istinski intelektualac i nadasve dobar čovjek, neke su od riječi kojima su brojni hrvatski glazbenici, prijatelji i kolege opisali kantautora Arsena Dedića na današnjoj komemoraciji u Hrvatskom glazbenom zavodu.

„Umro je posljednji čovjek koji je mogao ujediniti regiju bivše Jugoslavije, kako u životu tako i u smrti. Otišao je pjesnik velike dubine, filozof u haiku formi čiji kratki stihovi, naizgled izbačeni s lakoćom, skrivaju u sebi filozofiju života i mudrosti svijeta “, kazao je Dedićev prijatelj, književni kritičar, književnik i esejist Igor Mandić, prenosi RTL.

Sućut obitelji, uz brojne kolege i prijatelje, došli su izraziti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba Ivica Lovrić, te njegov zamjenik Tedi Lušetić.

Rade Šerbedžija se od Arsena oprostio stihovima: „Neka ne nosi ulica moje ime, dajte je nekom brodu. Neka nikad brod s tvojim imenom sidro ne spušta i neka plovi…“.

U Hrvatski glazbeni zavod na komemoraciju pokojnom prijatelju došli su i Gibonni, Jasna Zlokić, Zoran Predin sa suprugom, Radojka Šverko, Marko Tolja, Amira Medunjanin, Jasna Bilušić, Ivanka Boljkovac, Predrag Matvejević, Lea Dekleva, Zlatan Stipišić Gibonni, Nikša Bratoš i mnogi drugi.

Na komemoraciji u utorak, 25. kolovoza, Arsena će se prisjetiti i Hrvatsko društvo pisaca. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni