Broj turista u Zagrebu porastao je i u rujnu

U rujnu je Zagreb posjetilo 84.833 gostiju, koji su ostvarili 142.037 noćenja, što je porast od tri posto u dolascima te dva posto u noćenjima

Zagreb je od siječnja do rujna 2012. godine posjetilo 547.575 posjetitelja koji su ostvarili 957.338 noćenja, što u odnosu na isti period prošle godine predstavlja porast od 5 posto u dolascima i 9 posto u noćenjima, priopćili su danas iz Turističke zajednice grada Zagreba.

Od ukupnog broja posjetitelja, 445.818 bili su stranci koji su ostvarili 748.221 noćenja i time ostvarili 7 posto više dolazaka te 8 posto više noćenja, nego u 2011. godini. Najviše dolazaka ostvarili su gosti iz Njemačke, SAD-a, Italije, Španjolske i Francuske.

U rujnu je Zagreb posjetilo 84.833 gostiju, koji su ostvarili 142.037 noćenja, što je porast od tri posto u dolascima te dva posto u noćenjima. Zanimljivo je istaknuti da prvih pet mjesta po broju noćenja zauzimaju već tradicionalno posjetitelji iz SAD-a, Njemačke, Velike Britanije, Italije te Španjolske, dok su 6. mjesto zauzeli gosti iz daleke Australije.

Turistička zajednica grada Zagreba zadovoljna je pozitivnim rezultatom te očekuje nastavak ovakvog pozitivnog trenda. (zg-mag)

 

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t