Brezovica dobila tržnicu

Brezovica dobila tržnicu

Na radost stanovnika Brezovice zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, zajedno sa članom Vijeća Gradske četvrti Brezovica Božidarom Puljanićem u subotu, 13. travnja otvorili su tržnicu na kojoj će svoje proizvode nuditi lokalni OPG-ovci. Tržnica je otvorena na platou pored objekta NK Brezovica.

Gradonačelnik Bandić rekao je da je ideja da se ovdje »napravi plac« potekla od Božidara Puljanića te je napomenuo da će trebati oko mjesec dana da se tržnica uhoda.

»Od sada stanovnici Brezovice više neće nužno morati ići do grada na plac i vjerujem da će ovdje biti sve više lokalnih OPG-ova koji će prodavati svoje proizvode«, dodao je gradonačelnik.

Predsjednica Gradske četvrti Brezovica Marina Pucević istaknula je da plac puno znači proizvođačima i stanovnicima četvrti jer im je najbliža – Tržnica Trešnjevka – udaljena 15-ak kilometara.

»Trenutno imamo 10 OPG-ova, a taj će se broj povećati kada se ostali organiziraju budući da svoje proizvode prodaju na drugim gradskim tržnicama«, kaže Pucević.

Tržnica će raditi subotom, za sada od 8,00 do 12,00 sati, a Pucević kaže da će radno vrijeme biti produženo, bude li potrebno. (ZG-m)