Branitelji u Savskoj žele trg Nevenke Topalušić

Branitelji u Savskoj žele trg Nevenke Topalušić

Održana je još jedna konferencija za novinare ispred Ministarstva branitelja na kojoj je Đuro Glogoški napomenuo kako nastavljaju s pregovorima s Vladom te kako do daljnjeg šator ostaje u Savskoj

Branitelji koji prosvjeduju Savskoj cesti nastavit će pregovore s Vladom, a traže da se prostor ispred Ministarstva branitelja proglasi trgom koji će nositi ime Nevenke Topalušić.

„Pregovori se nastavljaju tamo gdje su započeti u 12. mjesecu. Od naših zahtjeva ne odustajemo te ostajemo ovdje do daljnjega“, kazao je predsjednik udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški na današnjoj konferenciji za novinare, javlja HRT.

U protekla dva dana održali su dva sastanka s premijerom Zoranom Milanovićem i ministrom branitelja Predragom Matićem.

„Još jednom ćemo premijeru uputiti sve naše probleme kako bi naše zahtjeve mogao nadležnima uputiti na razmatranje. Žao mi je što premijer nije prepoznao da branitelji rade na zakonu“, napomenuo je Glogoški.

Nastavljaju rad kroz radnu skupinu za izradu prijedloga Zakona o pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji i kroz radnu skupinu pri HZZO-u. Očekuju da će prijedlog zakona biti upućen s Odbora za veterane u javnu raspravu do kraja mjeseca. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni