Branitelji se protive preseljenju Klinike za psihološku medicinu u hotel Rebro

Branitelji se protive preseljenju Klinike za psihološku medicinu u hotel Rebro

(KBC Rebro)

Ovakav odnos prema ljudima koji nam godinama pružaju pomoć podsjeća nas na one godine kada se pričalo da PTSP u Hrvatskoj ne postoji i da su hrvatski branitelji na njega otporni”, upozorava Trešćec

Zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od postraumatskog stresnog poremećaja RH (ZUHBL-PTSP-RH) sazvala je za četvrtak ispred Kliničke bolnice Zagreb konferenciju za novinare u nastojanju da spriječe iseljenje Klinike za psihološku medicinu i „devastaciju hrvatske psihijatrije”.

Naime, u proteklih 20 godina Klinika za psihološku medicinu KBC-a Zagreb pruža psihijatrijsku i psihološku pomoć za više od 10.000 hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, među kojima je i veliki broj članova Zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a.

„Predstavnici naše zajednice u proteklih tjedan dana bili su nazočni sastancima iz kojih je bilo očigledno kako uprava KBC-a Zagreb želi Kliniku preseliti u potpuno neprimjerene prostorije – hotel Rebro, čemu su se suprotstavili svi relevantni stručnjaci. Također, predstavnici naše Zajednice su s pozicije korisnika zdravstvenih usluga izvjestili Ministarstvo zdravstva da se protivimo ideji ovakvog preseljenja“, ističe Tihomir Trešćec, predsjednik Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a RH.

U Zajednici smatraju da svi pacijenti čija je medicinska skrb ugrožena, u ovom slučaju Klinike za plućne bolesti Jordanovac moraju dobiti adekvatnu zdravstvenu njegu, ali ne na uštrb i štetu posebno osjetljivih društvenih skupina kao što su branitelji, djeca i mladež.

„Ovakav odnos prema ljudima koji nam godinama pružaju pomoć podsjeća nas na one godine kada se pričalo da PTSP u Hrvatskoj ne postoji i da su hrvatski branitelji na njega otporni. Sada će nažalost žrtve ovakvog stava biti na tisuće naših sugrađana, čije je mentalno zdravlje pod rizikom zbog okolnosti u koje nas je dovela pandemija korona virusa, ali i potres koji je pogodio Zagreb i Krapinsko-zagorsku županiju“, upozorava Trešćec.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni