Branitelji ne žele Matića na čelu pregovora

Branitelji ne žele Matića na čelu pregovora

Nakon održanog drugog sastanka članova Vlade i branitelja dogovoreno je da će se sva otvorena pitanja rješavati i u okviru radnih skupina koje će biti zajednički osnovane

Premijer Zoran Milanović i ministar branitelja Predrag Matić danas su se u Ministarstvu branitelja ponovno sastali s prosvjednicima Savskoj nakon čega je predsjednik Udruge stopostotnih vojnih invalida Đuro Glogoški kazao kako su spremni nastaviti razgovor, ali da ministar Matić ne može biti nositelj tih pregovora.

„To nije ultimatum, ali nakon 232 dana prosvjeda ne možemo pregovarati s istim pregovaračem“, rekao je Glogoški.

Razgovori će se nastaviti po radnim skupinama koje će biti zadužene za rješavanje pojedinih pitanja, poput mirovina, zdravstvene skrbi i sl., a Matić može biti član neke skupine, ali ne može voditi Vladine predstavnike, dodao je Glogoški

Ministar Matić rekao je kako je razgovor bio dug i iscrpljujuć. Oko tridesetak branitelja iznosilo je svoje probleme i primjedbe od kojih neke sežu i u godine odmah nakon rata, dodao je ministar, prenosi HRT. Rekao je kako se ispričava svima koji smatraju da ih je nečim uvrijedio, ali i da bi se mnogi trebali ispričati, ako ne njemu, onda barem njegovoj obitelji, zbog silnih uvreda i prijetnji kojima je bio izložen posljednjih mjeseci.

Po izlasku sa sastanka premijer je samo je kratko komentirao da je sve OK i kako vjeruje u postizanje dogovora.

Na pitanje branitelja kako je moguće da na područjima koja su nekada bila okupirana, pojedinci dobivaju mirovine iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a bili su pripadnici agresorske vojske, premijer je odgovorio da o tome nema saznanja.

Upitan je i što je s otkazima braniteljima koji rade u javnim poduzećima. Dogovoreno je da će se sva otvorena pitanja rješavati i u okviru radnih skupina koje će biti zajednički osnovane. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni