Branitelji koji su preveslali Atlantik na prijemu u Gradskoj upravi

Branitelji koji su preveslali Atlantik na prijemu u Gradskoj upravi

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Danijela Dolenec u četvrtak se sastala s hrvatskim braniteljima Wernerom Ilićem i Martinom Cruickshankom koji su u sklopu projekta Atlantik-Banovina uspješno preveslali Atlantik.

Čestitavši dvojici hrvatskih branitelja na njihovom iznimnom pothvatu, Dolenec istaknula je kako su svoje putovanje započeli na datum međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, čime su odali počast svojoj domovini, a završili ga na Dan planeta zemlje, čime su skrenuli pozornost na klimatske promjene.

„Danas smo htjeli odati počast ovakvom pothvatu i razgovarati o tome na što nas sve podsjeća – na važnost zajedništva, imanja vizije, hrabrosti i jasnih ciljeva. To je nešto što dijelimo kao vrijednosti“, zaključila je Dolenec.

Martin Cruickshank je istaknuo kako je veslanje preko Atlantika bilo ostvarenje sna te da se nada kako će ovaj pothvat biti inspiracija budućim generacijama da žive svoj život punim plućima.

Njegov partner u ovom pothvatu, Werner Ilić, naglasio je kako mu je čast i zadovoljstvo što su vrijednosti i značaj njihovog pothvata prepoznati. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni