Braća Sinković osvojila zlato

Braća Sinković osvojila zlato

Još jedno zlato za Hrvatsku na ovogodišnjim Olimpijskim igrama

Martin i Valent Sinković u četvrtak 11. kolovoza su osvojili zlatnu medalju u dvojcu na pariće na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru na jezeru Lagao di Tijuca ispod brda koje nose znakovito ime Dva Brata (Dois Irmanos).

U uzbudljivoj utrci od samog početka hrvatska i litavska posada bile su u prednosti. Braća Sinković držali su laganu prednost do 1200 metara, a onda su ih prestigli Litavci Mindaugas Griskonis i Saulius Ritter, koji su nakon 1500 metara imali 66 stotinku prednosti.

No, u zadnjih 500 metara utrke braća Sinković su nevjerojatnom lakoćom su prestigli Litavce i na kraju slavili sa sekundu i 11 stotinki prednosti.

Litavci Griskonis i Ritter osvojili su srebro, a bronca je pripala Norvežanima Kjetilu Borchu i Olafu Tufteu.

Druga olimpijska medalja za Sinkoviće

Braća Sinković osvojili su srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu prije četiri godine veslajući u četvercu na pariće s Damirom Šainom i Damirom Martinom. Otkako su zajedno u dvojcu na pariće, od lipnja 2014., braća Sinković pobijedili su u 29 utrka u nizu na velikim natjecanjima, od kvalifikacija do finala.

Zg-magazin

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t