Braća Mamić ponudili 7 milijuna kuna jamčevine

Braća Mamić ponudili 7 milijuna kuna jamčevine

Odluka izvanraspravnog vijeća trebala bi biti objavljena najkasnije do sredine idućeg tjedna

Odvjetnici braće Mamić i Damira Vrbanovića zatražili su od suda da im uz gotovinsku jamčevinu omogući obranu sa slobode. Za Zdravka Mamića ponudili su jamčevinu od pet milijuna kuna, za njegova brata Zorana dva milijuna, a za Vrbanovića 500 tisuća kuna u gotovini, javlja HRT.

Mamići su i ranije kao jamčevinu nudili kuću Zorana Mamića vrijednu oko 20 milijuna kuna, no sutkinja istrage nije ju prihvatila kao jamstvo, vjerojatno i zbog “tereta” koji su na nju upisani.

Odluka izvanraspravnog vijeća trebala bi biti objavljena najkasnije do sredine idućeg tjedna, kada bi i Uskok mogao početi ispitivati svjedoke u istrazi.

Mediji neslužbeno doznaju da su među svjedocima koje USKOK želi ispitati nogometni reprezentativci Luka Modrić i Dejan Lovren, predsjednik Dinama Mirko Barišić, predsjednik tog kluba Tomislav Svetina, financijski direktor Matej Škegro.

Podsjetimo, sumnja se da Mamići i suosumnjičenici Dinamo oštetili za najmanje 117,8 milijuna kuna, a proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni