Božo Petrov: Svaki pojedinac je važan za bolju budućnost Hrvatske

Božo Petrov: Svaki pojedinac je važan za bolju budućnost Hrvatske

Čelni Mosta je napomenuo kako je na izborima važno izabrati one koji će se beskompromisno boriti za hrvatske interese, a ne političke oligarhe koji će prodati domovinu za komadić osobne karijere

Most nezavisnih lista u nedjelju je u City Plazi Zagreb održao Nacionalni skup na kojem je predstavio programske stupove usmjerene na snažniju suverenost Hrvatske, razvoj poduzetništva, poboljšanje pravosuđa, unapređenje socijalnih prava, kvalitetnije obrazovanje i zdravstvo te ekologiju i očuvanje okoliša.

Riječ je o politikama pod nazivom Pravedna Hrvatska, Zelena Hrvatska, Poduzetna Hrvatska, Suverena Hrvatska i Hrvatska za sve.

U svom govoru brojnim članovima i simpatizerima predsjednik Mosta Božo Petrov je poručio da je svaki pojedinac važan za bolju budućnost Hrvatske. Spomenuo je važnost izlaska na izbore za Europski parlament i odabir onih koji će se svojom hrabrošću beskompromisno boriti za hrvatske interese, a ne političke oligarhe koji će prodati domovinu za komadić osobne karijere.

„Želimo Hrvatsku koja je zelena, pravedna, poduzetna. Sanjamo Hrvatsku koja je po mjeri svakoga, gdje svi imaju jednake šanse. Dan izbora je dan koji čini i razliku i odluku, jer i vi želite takvu Hrvatsku. Mi ćemo ju mijenjati, možemo ju mijenjati, ako i vi napravite svoj dio, ako izađete na izbore“, poručio je okupljenima Petrov.

Saborske zastupnice Ines Strenja i Sonja Čikotić predstavile su programski stup Hrvatska za sve koji obuhvaća zdravstvo i obrazovanje.

Zastupnica Strenja je istaknula kako je ključno razviti model medicine usmjerene prema osobi. U središtu zanimanja mora biti pojedinac kao cjelina; liječnik i pacijent kao kompletna osoba. Naglasila je kako pravo na zdravlje je temeljno ljudsko pravo i zato je nužna jednaka dostupnost i dobra organiziranost zdravstvenih usluga svim građanima pod jednakim uvjetima. Što se tiče odlaska liječnika i medicinskih sestara u inozemstvo treba odmah poduzeti mjere na nacionalnoj razini, poručila je Strenja.

Saborska zastupnica Sonja Čikotić je rekla kako kroz obrazovni sustav svako dijete treba dobiti priliku na samoostvarenje kroz vlastiti talent. Stoga je važno vrednovati radne navike djece na određenom području.“Sustav obrazovanja mora nuditi jednake prilike svima. Samo tako možemo stvoriti društvo u kojem će kroz sustav obrazovanja marljivi i predani od svog životnog poziva i rada živjeti dostojanstveno. To je društvo stvaranja sustava vrijednosti kroz obrazovanje“, istaknula je zastupnica Čikotić.

Kad je riječ o jednakim prilikama Most se zalaže za sportske dvorane, zdravu prehranu s hrvatskih OPG-a , dostupnu zdravstvenu zaštitu, dovoljan broj stručnog osoblja, logopeda, psihologa, sustav okrenut prema razvoju osobnih talenata djeteta.

Govoreći o poljoprivredi Ružica Vukovac je istaknula da se Most zalaže za održivu, zelenu poljoprivredu. „Prije svega, treba obnoviti i osuvremeniti tradicionalnu održivu poljoprivrednu proizvodnju blisku ekološkoj, omogućiti održivi razvoj svake pojedinačne regije, jačati i povezivati postojeće OPG-ove uz neizostavno korištenje obnovljivih izvora energije. Tako ćemo generirati nova radna mjesta i pomoći našim poljoprivrednicima da proizvode kvalitetnu hranu uz smanjenje uvozne,koja je u najmanju ruku upitne kvalitete. Želimo vratiti državnu zemlju hrvatskom seljaku,jer niti jedna država članica ne pogoduje stranim vlasnicima kao što je to slučaj kod nas“, istaknula je Vukovac.

Saborski zastupnik Slaven Dobrović je rekao kako je borba za zelenu Hrvatsku kroz mnoga inovativna, dobra, ekološka održiva rješenja u komunalnom sektoru, energetici, transportu i drugdje. Naglasio je kako je Most protiv Centara za gospodarenje otpadom Lećevice i Marišćine koja je katastrofalni primjer uzaludno i krivo utrošenih sredstava.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni