Božo Biškupić – dobitnik posebnog priznanja za doprinos likovnoj umjetnosti

Božo Biškupić – dobitnik posebnog priznanja za doprinos likovnoj umjetnosti

(Ivana Andabaka, Ivona Jurić Kljajo, Josip Zanki, Jelena Pavičić Vukićević, Andrija Mikulić, Damir Sobota, Gordana Bakić, Miro Vuco, Božo Biškupić i Tomislav Buntak / Foto: www.hdlu.hr)

Svečana dodjela godišnjih likovnih nagrada Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) za 2017. godinu održana je u utorak 19. prosinca u Staroj gradskoj vijećnici, pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba. Nagrade su dodijeljene u četiri kategorije – Nagrada za životno djelo čiji je dobitnik Miro Vuco, zatim Nagrada za najbolju izložbu koju je dobila Gordana Bakić, Nagrada mladom umjetniku, koja je pripala Damiru Soboti. Odbor za dodjelu likovnih nagrada HDLU-a, koji je djelovao u sastavu Peruško Bogdanić, Ivona Jurić, Robert Šimrak i Zlatan Vrkljan, posebno priznanje za doprinos likovnoj umjetnosti dodijelio je Boži Biškupiću, bivšem ministru kulutre.

Nagrade su svečano uručili predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba g. Andrija Mikulić, izaslanica Gradonačelnika Grada Zagreba gđa. Jelena Pavičić Vukićević te predsjednik HDLU-a Josip Zanki, dok je u ime Odbora za dodjelu likovnih nagrada obrazloženja pročitala Ivona Jurić.

»Ova već tradicionalna dodjela nagrada svojevrsni je rezime najvećih dostignuća protekle godine u kategoriji umjetničkog stvaralaštva i posebno mi je zadovoljstvo što svojim pokroviteljstvom Gradska skupština odaje priznanje ne samo Društvu nego i vama umjetnicima, ali posebno vašem radu i trudu tijekom cijele godine«, prokomentirao je predjsednk Gradske skupštine Andrija Mikulić.

»Bez obzira na raznovrsnost djela, pristup u stvaranju i pogled na umjetnost, zajednički je nazivnik svih dobitnika nagrada vrhunska izvedba i ugled koji donose likovnoj umjetnosti, Hrvatskom društvu likovnih umjetnika, ali i Gradu Zagrebu i Hrvatskoj«, dodao je MIkulić koji je laueratima čestitao na doprinosu umjetničkom stvaralaštvu te im poželio da i u svom daljnjem radu pronađu inspiraciju, budu kreativni i jedinstveni te tako daju svoj poseban doprinos cijeloj hrvatskoj kulturnoj sceni i umjetničkom nasljeđu. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni